Triomf a Galícia (64-79)

El Barça liquida l’Obradoiro en el tercer quart i es manté invicte en la Lliga

  • Amb nou victòries de nou, el conjunt blaugrana iguala el seu millor inici en el campionat des de 1988.

  • Mirotic (18 punts) i Laprovittola (13) van comandar els blaugrana en la seva visita a Santiago

El Barça liquida l’Obradoiro en el tercer quart i es manté invicte en la Lliga

ACB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb un parcial de 3-15 en els últims quatre minuts del tercer quart, coincidint amb l’absència de Birutis a la pista, el Barça va acabar amb la resistència del Monbus Obradoiro (64-79) per mantenir-se invicte en la Lliga Endesa. Amb nou victòries de nou, el conjunt blaugrana iguala el seu millor inici en el campionat des de 1988.

El desencert de l’equip gallec des de la línia de tres punts va aplanar el camí de l’equip blaugrana, que va dominar el marcador en el primer quart amb còmodes avantatges (4-13, 8-19, 10-23). Tot el que fallava l’equip de Santiago de Compostel·la, ho ficava el seu rival (4/6 en triples).

Moncho Fernández, que havia demanat temps mort al cap de dos minuts, estava desesperat perquè les pèrdues de pilota i, sobretot, el paupèrrim 0/6 en triples impedia als seus acostar-se als blaugrana. Sense encert exterior, l’Obradoiro es va posar la granota de feina, va pujar el seu nivell defensiu i va començar a llimar el seu desavantatge, que va arribar a ser de 15 punts (13-28, m.12). Amb un parcial de 7-1, va obligar Sarunas Jasikevicius a demanar temps mort (31-37, m.18).

Triple des del mig del camp

El Barça, que havia baixat el seu percentatge d’encert coincidint amb les rotacions, va continuar encallat. Després d’una nova pèrdua de Calathes, l’Obradoiro va armar un ràpid contraatac que va culminar amb un triple des del mig del camp de Scrubb, per situar-se a només tres punts (36-39, descans).

La tornada del quintet inicial va oxigenar el líder, que va començar a dominar la pintura i va explotar cada pèrdua del rival per aconseguir cistelles fàcils. Va tornar a agafar vuit punts d’avantatge i Moncho Fernández va parar el xoc (42-50, m. 24).

La tercera de Birutis

Notícies relacionades

Va aconseguir minimitzar les seves pèrdues buscant Birutis, autor dels vuit punts del seu equip en l’inici del tercer quart. Però Calathes va forçar la tercera falta del lituà i el seu entrenador el va enviar a la banqueta.

Sense el pivot, l’Obradoiro es va apagar i el Barça va certificar el triomf, amb Mirotic (18 punts) i Laprovittola (13) com a principals estilets. Higgins va ser baixa d’última hora per lumbàlgia.

Obradoiro, 64; FC Barcelona, 79