L’Audiència suspèn l’ingrés del futbolista

Lucas Hernández no entrarà a presó per trencar una condemna de violència masclista

A canvi que no cometi un nou delicte en un període de quatre anys i que pagui una multa de 96.000 euros.

Lucas Hernández no entrarà a presó per trencar una condemna de violència masclista

EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial de Madrid ha suspès l’execució de la pena de sis mesos de presó imposada al futbolista francès del Bayern Munic Lucas Hernández per trencament d’una condemna relacionada amb violència masclista. Així ho acorda l’Audiència en una interlocutòria en la qual estima el recurs de Lucas Hernández contra el manament d’ingrés a presó per haver trencat la condemna i li imposa la condició que no cometi un nou delicte en un període de quatre anys i que pagui una multa de 96.000 euros. La Sala adverteix que l’incompliment d’aquests deures podrà motivar l’execució de la pena imposada.

En la resolució, els magistrats justifiquen l’estimació del recurs del futbolista en «les seves circumstàncies familiars i socials i els efectes que es pugui esperar de la suspensió de l’execució i compliment de les mesures que fossin imposades».

Afegeixen que, «examinat el seu full històric penal, si bé hi ha una condemna per delicte de lesions de 2018, és referida a fets de 2015, i des del trencament de 13 de juny de 2017 no consta la comissió de cap nou fet delictiu, de manera que es pot considerar que actualment no és necessari esperar a l’execució de la pena per evitar que delinqueixi». A més, l’Audiència estima que «no es pot obviar que la persona a qui no podia acostar-se va consentir l’acostament».

L’exjugador de l’Atlètic de Madrid es va presentar el dia 18 al Jutjat Penal número 32 de Madrid, que li va donar un termini de deu dies per ingressar a la presó, però estava pendent que l’Audiència resolgués el seu recurs.

Ordre d’allunyament

Notícies relacionades

Lucas Hernández va ser condemnat a sis mesos de presó per haver trencat l’ordre d’allunyament sobre la seva parella sentimental, amb qui va anar de lluna de mel, malgrat que tots dos tenien mesures de distanciament sobre l’altre per una condemna prèvia per delictes de maltractament en l’àmbit familiar.

El futbolista va sol·licitar la suspensió de la pena de presó, però inicialment l’esmentat Jutjat Penal l’hi va denegar perquè té dues sentències condemnatòries per lesions en l’àmbit de la violència de gènere dictades per un Jutjat de Madrid i un altre de Móstoles (Madrid).