FUTBOL

El xou de Del Nido

  • Els accionistes del Sevilla aproven els comptes del president José Castro i rebutgen el cessament del consell que va intentar l’expresident

  • Del Nido, protagonista a la junta: «Que prengui nota el senyor notari, no se m’està deixant votar»

El xou de Del Nido

EFE

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La junta general d’accionistes del Sevilla FC va aprovar dimarts els comptes anuals de l’entitat pel 54% dels vots i va rebutjar un cessament de l’actual consell d’administració en una assemblea, celebrada al Palau de Congressos de la capital andalusa, on l’expresident José María del Nido va ser protagonista. S’esperava que muntés un xou i va complir les expectatives.

Els 192 accionistes que van participar en la junta, un total de 2.506 representats (88,27% del capital), van viure una tarda convulsa, plena d’interrupcions que van començar des del moment en què es va constituir la taula. Del Nido, que feia dies que assegurava que tornarà al club «sí o sí», va recórrer al reglament per començar amb les seves protestes.

L’actual president, José Castro, li va retirar la paraula en diverses ocasions i va amenaçar d’expulsar-lo després que Del Nido reiterés la il·legalitat de la junta. Alguns dels membres que el recolzen van fer el mateix demanant la «nul·litat» de la reunió. La junta va seguir el seu curs i va acabar sent un ‘match ball’ salvat per Castro.

Creixement del negoci

L’encarregat de presentar els primers punts de l’ordre del dia, en relació amb els comptes del club, va ser el director general José María Cruz, que va confirmar l’augment de la xifra de negoci a 170,7 milions d’euros, així com la disminució dels resultats per alienacions i per la resta d’ingressos.

«El total d’ingressos ordinaris i extraordinaris és de 192,9 milions en comparació amb els 228,7 milions de l’anterior. És significatiu el creixement de la xifra de negoci, però també el descens dels resultats per alienacions a causa de la caiguda dels dos últims mercats de fitxatges», va resumir.

El cost de plantilla inscriptible és una mica superior i el cost de l’amortització més els costos per cessions és molt similar al de l’any anterior. En total es passa de 172 milions d’ingressos a 164 milions, xifra que dona, abans d’impostos, 39,1 milions que passen a ser 41,3 amb els impostos», va indicar Cruz, que va especificar que 27 milions d’aquests 39,1 són «efectes directes de la Covid».

Protestes de l’exdirigent

En una de les votacions, el sector representat per Del Nido va decidir abstenir-se. «Vull posar de manifest que es retalla el meu dret de vot en una junta general, que es retalla la quantitat de vots suficients per tombar la proposta del consell que la va aprovar sense el meu vot i, en conseqüència, proposo a tots els accionistes agrupats que s’abstinguin en aquest punt», va indicar Del Nido abans de la votació.

Notícies relacionades

Aquesta proposta va ser votada en contra per la majoria dels accionistes del Sevilla FC. D’aquesta manera, van quedar sense efecte les votacions [...] en relació a la reducció dels membres del Consell i al nomenament de nous membres. Els esmentats punts van ser inclosos a l’ordre del dia per l’accionista Sevillistas Unidos 2020 S.L.

No obstant, el resultat de la votació va reforçar Castro i el seu actual equip de gestió –entre els quals es troba Del Nido Carrasco, fill de l’expresident– seguirà al seu càrrec. En total, el 0,51% de les accions van votar a favor del relleu, mentre que el 77,01% ho va fer en contra. A més, es va registrar un 1,7% de vots en blanc i un 20,8% d’abstencions.