Cas de xantatge sexual

Benzema s’absenta del judici del «sextape»

  • El davanter del Reial Madrid no assisteix al tribunal de Versalles en la primera audiència pel xantatge a Mathieu Valbuena

  • Els jutges podrien condemnar-lo fins a cinc anys de presó i 70.000 euros de multa

Benzema s’absenta del judici del «sextape»
3
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

Present als terrenys de joc, però desaparegut als tribunals. Després de marcar contra el Shakhtar Donetsk, Karim Benzema va evitar comparèixer aquest dimecres al tribunal de Versalles en l’inici del judici del «sextape». El davanter francès del Reial Madrid va ser el gran absent en un plet en què es jutja els presumptes responsables i còmplices del xantatge patit per Mathieu Valbuena, amenaçat amb la publicació d’un vídeo sexual. En aquest procés judicial, celebrat entre aquest dimecres i divendres, el crac ‘merengue’ és acusat d’un delicte de «complicitat en intent de xantatge». Podrien condemnar-lo a una pena màxima de cinc anys de presó i una multa de 70.000 euros.

«Bé, ¿quan comença la farsa aquesta?», va fer broma Benzema en el seu compte d’Instagram al gener, quan es va anunciar la convocatòria del judici a Versalles, al sud-oest de la perifèria parisenca. El brillant golejador continua prenent-s’ho amb sorna i va enviar un representant legal davant els magistrats. En canvi, els altres quatre acusats sí que van assistir a l’audiència, així com Valbuena, de 37 anys, actualment a les files de l’Olympiakos. «Gairebé tothom ha vingut, però falta Karim. És una llàstima, però anirem fins al final», va declarar Valbuena a la premsa des de l’interior del tribunal.

Durant aquests tres pròxims dies, es dirimiran les responsabilitats penals dels sospitosos d’un affaire que va suposar un terratrèmol per a la selecció francesa i va comportar l’ostracisme de Benzema, apartat dels bleus fins a l’Eurocopa d’aquest any. Ara representa una pedra dins de les botes del davanter ‘merengue’, que als seus 33 anys es troba en el millor moment de la seva carrera i és un seriós candidat a la Pilota d’Or.

¿Quines van ser les intencions de Benzema?

¿Quines van ser les intencions de Benzema?Els fets del ‘sextape’ es remunten al 2015. El juny d’aquell any, Valbuena va presentar una denúncia després que un desconegut l’amenacés de publicar un vídeo sexual amb una amant. El menut atacant no només estava casat, sinó que també temia pel seu futur a la selecció francesa. «Mai em van parlar d’una quantitat de diners, però hi va haver una amenaça per part de persones que em van dir que tenien alguna cosa sobre mi», va explicar aquest dimecres Valbuena davant dels jutges.

Enmig d’aquest presumpte xantatge, Benzema va intervenir durant una concentració dels bleus l’octubre d’aquell any. Llavors li va dir al seu company que es prengués seriosament aquestes amenaces i que li «podia presentar algú de confiança» perquè l’ajudés a «gestionar» la publicació del vídeo comprometedor. Segons el jugador del Madrid, va fer aquesta advertència per ajudar el seu «amic» Valbuena, la carrera del qual a la selecció també es va acabar a causa d’aquest escàndol. Però els jutges sospiten que en realitat actuava com a mitjancer dels xantatgistes.

La sentència prevista per més endavant

La sentència prevista per més endavantL’instigador del xantatge va ser Axel Angot, un conserge que llavors orbitava en l’entorn de jugadors de l’Olympique de Marsella (OM), a qui solia fer favors. Després que Valbuena, a les files de l’OM entre 2006 i 2014, li demanés que transmetés les dades d’un telèfon mòbil a l’altre, Angot va descobrir les imatges sexuals. Segons la investigació, va decidir aprofitar-se’n per pagar un deute de 25.000 euros. Un altre actor, en principi clau, és Karim Zenati, un amic d’infància de Benzema que va demanar al davanter ‘merengue’ que tractés aquesta situació amb Valbuena.

Com Benzema, que el 2014 ja va ser declarat innocent en el cas de la prostituta de luxe Zahia Dehar, els altres acusats també poden ser condemnats a fins a cinc anys de presó pels delictes d’«intent de xantatge» i «abús de confiança». El judici acabarà el 22 d’octubre, però la sentència no es coneixerà fins d’aquí diverses setmanes o mesos.

Notícies relacionades