JUSTÍCIA FRANCESA

Benzema, al banc dels acusats: les claus del xantatge que ha portat el davanter del Madrid davant el jutge

El futbolista francès s’enfronta a un judici en què podria ser condemnat a cinc anys de presó

Benzema, al banc dels acusats: les claus del xantatge que ha portat el davanter del Madrid davant el jutge

AFP

2
Es llegeix en minuts

El jugador francès del Reial Madrid Karim Benzema s’asseu d’aquest dimecres al banc dels acusats. I no al banc que va ocupar durant determinades fases de l’època de José Mourinho al seu club, sinó al d’un tribunal del seu país que el jutja per complicitat en el xantatge al també futbolista Mathieu Valbuena.

Tot i que no hi serà present, Benzema, que sona avui entre els noms dels candidats a la Pilota d’Or, es juga molt més en aquest procés penal, del qual podria sortir condemnat amb fins a cinc anys de presóAquestes són les claus del judici:

¿Per què es jutja Benzema?

Benzema està acusat amb quatre persones més d’un delicte de complicitat en el xantatge al seu compatriota Mathieu Valbuena amb un vídeo sexual.

¿Com es va gestar el xantatge denunciat?

El cas va començar a l’estiu del 2014, quan Axel Angot, un tècnic a qui Valbuena va demanar ajuda amb el seu telèfon mòbil, va aconseguir un vídeo de contingut sexual en què apareixia aquest jugador amb la seva parella. Segons l’acusació, Angot i el seu amic Mustapha Zouaoui van contactar amb Valbuena el juny del 2015 per exigir-li diners a canvi de no difondre les imatges. El jugador, no obstant, es va negar a pagar i va posar els fets en coneixement de la policia.

Llavors, els presumptes xantatgistes van contactar amb un altre jugador, Djibril Cissé, perquè convencés Valbuena que havia de pagar. Com que no van tenir èxit, van acudir a Karim Zenati, amic d’infància de Benzema, per obtenir la mediació del madridista. El 5 d’octubre del 2015, durant una concentració de la selecció francesa, el futbolista del Reial Madrid va anar a l’habitació de Valbuena i li va recomanar pagar per evitar-se problemes, una cosa que l’acusació entén com una mesura de pressió, cosa que va acabar comportant el seu processament.

¿Quina és la versió de Karim Benzema?

Benzema assegura que és innocent i que tan sols es va limitar a donar a Valbuena un consell d’amic.

¿Quina pena podria rebre?

En el procés, que tindrà lloc al tribunal de Versalles, Benzema podria ser condemnat a una pena de fins a cinc anys de presó i a una multa de 75.000 euros si és declarat culpable.

¿Quines conseqüències ha tingut el processament per a Benzema?

Notícies relacionades

La investigació contra Benzema ha afectat ja la seva carrera esportiva, sobretot per la decisió de Didier Deschamps, seleccionador nacional francès, de prescindir del davanter del Reial Madrid durant més de cinc anys, des de finals del 2015 fins a l’Eurocopa del 2020, disputada finalment aquest 2021. El tècnic sempre ha insistit públicament a separar la seva decisió del cas, tot i que el futbolista va desaparèixer de les seves llistes després de l’esclat de l’escàndol.

Durant l’absència del jugador, la selecció francesa es va proclamar campiona al Mundial del 2018, disputat a Rússia.