AMB 17 ANYS I 62 DIES

Gavi, titular davant Itàlia, el debutant més jove amb Espanya

Va correspondre a la confiança de Luis Enrique lluint barra, empenta, mobilitat, desplegament físic, talent i personalitat

«És com si jugués a l’escola o al pati de casa seva. És el futur de la selecció», l’enalteix el seleccionador

UEFA Nations League - Semi Final - Italy v Spain

UEFA Nations League - Semi Final - Italy v Spain / ALESSANDRO GAROFALO (REUTERS)

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gavi continua cremant etapes a una velocitat de vertigen i es va convertir aquesta nit en el debutant més jove de la història de la selecció espanyola. Després de ser la gran novetat de la convocatòria per a la Lliga de les Nacions ho va ser també en l’onze titular de Luis Enrique contra Itàlia, en la revenja de la semifinal de l’Eurocopa. El del planter va correspondre a la confiança de Luis Enrique lluint empenta, mobilitat, desplegament físic, talent i personalitat.

Amb 17 anys i 62 dies el del planter va superar Ansu Fati (que es va estrenar amb 17 anys i 308 dies) i Ángel Zubieta (que el 1936 va saltar al camp amb 17 anys i 284 dies). El centrecampista andalús ja es va convertir aquest any en. el quart futbolista més precoç de la història blaugrana. Fa temporada i mitja jugava a cadets i fa cinc mesos a Segona B. Aquest dimecres el nen que no se sabia lligar bé els cordons es va enfrontar a un Chiellini que li treia 20 anys.

No fa tant que amagava les bosses de txutxes a l’habitació i que li van fastiguejar la dentadura, que va requerir un tractament d’odontologia sufragat per Iván de la Peña, agent i mentor, que sap bé el que és ser un geni precoç. Luis Enrique estava encara en el Camp Nou quan Gavi va arribar a la Masia procedent de l’aleví del Betis. I des d’aleshores ha seguit de prop la projecció d’aquest xaval de Los Palacios i Villafranca (Sevilla), que ha anat tombant murs. «Conec Gavi des de fa molts anys, és un dels referents de la pedrera del Barça. No tinc cap dubte del rendiment que donarà», deia després de convocar-lo Luis Enrique. «El perillós és arriscar amb jugadors joves que no creus que tinguin el nivell, però amb Gavi no em passa. Potser l’he convocat abans de temps, però potser surt de titular contra Itàlia».

I així va ser. Una pilota perduda del sevillà va generar la primera ocasió italiana, però no va deixar que l’afectés. Busquets li va donar instruccions i ànims i va sortir en defensa del seu company en el Barça després que el del planter li tragués una pilota a Verratti a l’àrea espanyola. Molt actiu en defensa, Gavi també va ser rapidíssim per birlar una altra pilota a Barella quan aquest ja encarava Unai. I a punt va estar de robar-li una altra a Verratti a l’altra àrea. Passada la mitja hora va conduir una contra que va cedir a Oyarzabal, tot i que el punta donostiarra no va poder culminar

Notícies relacionades

A l’inici de la segona part a punt va estar de connectar de nou amb el davanter en una jugada en la qual va unir velocitat i tècnica. També va lluir personalitat i cap, sabent quan donar pausa i velocitat a l’equip. I després d’una jugada de fantasia a punt va estar de provocar el penal, però l’àrbitre no va considerar que l’agafada de Chiellini fos suficient. Després del gol italià, a sis minuts del final va deixar el seu lloc a Sergi Roberto, felicitat pels seus companys.

«Ja heu vist que parlem d’un cas gens normal. Gavi està jugant com si jugués a l’escola o al pati de casa seva. És un gust veure un jugador amb aquesta qualitat i personalitat. És el futur de la selecció com molts altres jugadors», va enaltir Luis Enrique el debutant, el seu geni més precoç. Amb només 275 minuts a Primera i 88 a Champions, diumenge pot conquerir el seu primer títol amb la selecció absoluta després de no haver passat ni per la sub-21.