‘FINAL FOUR’ DEL TORNEIG

Gavi, Busquets, Eric i Pedri: Luis Enrique aposta pel Barça per a la Lliga de Nacions

El blaugrana del planter, que podria ser el debutant més jove de la història, és la gran novetat en una convocatòria sense Ansu Fati

Malgrat el mal moment, el club barcelonista és el que més jugadors hi aporta, mentre que el Madrid torna a quedar-se sense cap representant

Gavi, Busquets, Eric i Pedri: Luis Enrique aposta pel Barça per a la Lliga de Nacions

FCB

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Luis Enrique ha donat a conèixer la llista de 23 per a la ‘final four’ de la Lliga de Nacions, marcada per les baixes i amb la gran novetat del blaugrana Gavi, que podria ser el debutant més jove de la història. Els seus companys Pedri, Busquets i Eric Garcia també entren en una convocatòria sense Ansu Fati. Malgrat el mal moment que travessa l’equip de Koeman, el club barcelonista és el que més jugadors hi aporta, mentre que el Madrid torna a quedar-se per tercera vegada sense representant.

Gavi, que acaba de fer els 17 anys, es podria convertir en el debutant més jove de la història de la selecció, superant Ansu (que ho va fer amb 17 anys i 308 dies) i Ángel Zubieta (que el 1936 es va estrenar amb 17 anys i 284 dies). «El perillós és arriscar amb jugadors joves que no creus que tinguin el nivell, però amb Gavi no em passa. Potser l’he convocat abans de temps, però igual surt de titular contra Itàlia, depèn del que vegi a l’entrenament», ha valorat Luis Enrique. «El que veig m’agrada, el conec de fa molt temps, és referència del planter del Barça. És veritat que ha jugat quatre estonetes, però estic convençut que tindrà futur al Barça i a la selecció. L’edat no és l’important, l’important és l’actitud», ha apuntat.

L’extècnic barcelonista ha esquivat les preguntes sobre la crisi del Barça i s’ha descartat per tornar al Camp Nou, almenys fins després del Mundial que es disputarà al novembre i el desembre del 2022. «Soc seleccionador, soc aquí, m’han fitxat dues vegades i tinc per costum complir la meva paraula, i seré aquí fins que acabi el meu contracte, segur».

El seleccionador tenia lesionats tres davanters (Dani Olmo, Álvaro Morata i Gerard Moreno) i els seus dos laterals esquerres (José Luis Gayà i Jordi Alba). Els problemes físics han impedit també la presència del madridista Dani Carvajal i de Carlos Soler, lesionats tots dos en l’últim València-Madrid i d’Albiol i Thiago.

Pedri sí, Ansu no

En vista de l’allau de baixes, sobretot en la davantera, el dubte era si comptaria amb Ansu Fati, malgrat que el blaugrana fa 10 mesos que no disputa un partit sencer. Luis Enrique finalment no l’ha inclòs i tampoc ha entrat a la llista de la sub-21, en la qual hi haurà Nico. «És una gran alegria veure Ansu al terreny de joc. Després d’aquells 15 minuts contra el Llevant em van venir ganes d’emportar-me’l, tot i que fos per no jugar. Però cal posar en context tota la situació. És millor que no estigui amb nosaltres i que continuï recuperant el seu nivell». Qui sí que torna a l’absoluta és Pedri, a qui va donar descans en l’última convocatòria després d’haver disputat l’Eurocopa (on va ser elegit millor jugador jove i inclòs l’onze ideal) i els Jocs Olímpics.

A més de Gavi, l’altra gran novetat és un altre jove valor, Yeremi Pino, davanter del Vila-real que farà 19 anys el pròxim dia 20. Davant les baixes al lateral esquerre, Luis Enrique ha recuperat Marcos Alonso i Pedro Porro.

Revenja de l’Eurocopa

Espanya es mesurarà el 6 d’octubre a San Siro, a Itàlia, en la reedició del duel de semifinals de l’última Eurocopa, que es va emportar el bloc de Roberto Mancini en els penals. «Estan en un moment àlgid, van ser campions merescudament, segueixen amb la mateixa ratxa de partits sense perdre i, com diu el nostre psicòleg, ja és a prop el dia que perdran. A l’Eurocopa els hauríem pogut guanyar, però no en vam ser capaços. El partit té un morbo especial», ha reconegut el tècnic espanyol. Bèlgica i França es mesuraran l’endemà a Torí per l’altre bitllet a la final, que es disputarà a Milà el diumenge 10.

PORTERS: Unai Simón, Robert Sánchez, David de Gea

DEFENSES: César Azpilicueta, Pedro Porro, Eric Garcia, Aymeric Laporte, Iñigo Martínez, Pau Torres, Sergio Reguilón i Marcos Alonso.

Notícies relacionades

MIGCAMPISTES: Busquets, Rodri, Pedri, Mikel Merino, Koke i Gavi

DAVANTERS: Ferran Torres, Pablo Sarabia, Mikel Oyarzabal, Pablo Fornals, Marcos Llorente i Yéremi Pino