CONFLICTE VIU

La UEFA sol·licita la recusació del jutge Ruiz de Lara en el cas Superlliga

La UEFA sol·licita la recusació del jutge Ruiz de Lara en el cas Superlliga
3
Es llegeix en minuts

La UEFA ha sol·licitat la recusació del jutge Manuel Ruiz de Lara, encarregat del cas Superlliga, a l’entendre que hi ha «irregularitats significatives en aquest procediment», i ha avisat que continuarà «prenent totes les mesures necessàries» per defensar els seus interessos.

«La UEFA sempre ha actuat de bona fe al llarg dels procediments pendents davant un Tribunal de Madrid. En conseqüència –i malgrat que la UEFA no reconeix la jurisdicció del Tribunal de Madrid i creu fermament que sempre ha actuat en ple compliment dels procediments pendents– la UEFA ha presentat avui al·legacions formals al Tribunal de Madrid evidenciant el seu continu compliment de les ordres», va anunciar l’organisme europeu en un comunicat.

A més, la UEFA ha presentat una moció per a la recusació del jutge Ruiz de Lara, a l’entendre que hi ha «irregularitats significatives en aquest procediment». «En línia amb la llei espanyola –i en l’interès fonamental de la justícia– la UEFA espera que el jutge en qüestió s’aparti immediatament fins que es consideri aquesta moció de manera completa i adequada», va demanar, i va afegir que també presentarà un recurs formal davant l’Audiència Provincial de Madrid.

«La UEFA continuarà prenent totes les mesures necessàries, en estricta conformitat amb la legislació nacional i de la UE, a fi de defensar els seus interessos i –el que és més important– els dels seus membres i totes les parts interessades en el futbol», va advertir l’organisme presidit per Aleksandr Ceferin.

Finalment, la UEFA va defensar que «sempre ha actuat d’acord no només amb els seus estatuts i reglaments, sinó també amb la legislació de la UE, el Conveni Europeu de Drets Humans i la legislació suïssa en relació amb aquest projecte de l’anomenada Superlliga». «La UEFA continua confiant en la seva posició –i continuarà defensant-la– en totes les jurisdiccions pertinents», va concloure.

Treva per als tres clubs ‘rebels’

Aquest comunicat arriba un dia després de conèixer-se que la UEFA no prosseguirà amb els procediments legals contra el Reial Madrid, el FC Barcelona i la Juventus de Torí, els tres clubs supervivents dels 12 inicials que van voler fundar la Superlliga.

Segons va poder saber Europa Press, el màxim organisme continental del futbol manté les accions davant els clubs que van dissenyar la Superlliga, tot i que va anunciar que no seguirà «de moment» endavant amb els procediments i les sancions que pretenia aplicar contra aquests tres equips ‘rebels’.

En canvi, l’organisme presidit per Ceferin es mostra ferm a «aturar» els plans de la Superlliga, el projecte inicialment avalat per dotze dels principals clubs europeus –entre els quals els espanyols Atlètic de Madrid, Reial Madrid i FC Barcelona– que pretenia acabar amb l’actual format de la Lliga de Campions.

Notícies relacionades

En aquest sentit, la UEFA va expressar la seva voluntat per respectar els procediments legals, però es va declarar «alerta» davant el projecte de la Superlliga i altres de similars que puguin sorgir perquè no serveixen per defensar els millors interessos dels clubs, associacions i aficionats.

Aquest anunci es va produir després que el jutge Ruiz de Lara ordenés deixar sense efecte la possible multa de 100 milions d’euros contra cadascun dels 12 clubs del projecte impulsat per Florentino Pérez. L’esmentat jutge va donar un termini de cinc dies a la UEFA perquè s’anul·lessin els procediments oberts contra els tres clubs ‘rebels’, el Reial Madrid, el FC Barcelona i la Juventus.