DECISIÓ JUDICIAL

El jutge declara nul l’acomiadament de Noelia Romero, la ‘compliance’ que va investigar el Barçagate

  • El togat considera que la seva sortida del club blaugrana es va produir per una represàlia per rastrejar les irregularitats de l’escàndol de les xarxes socials

Noelia Romero declara a la ciutat de la Justicia.

Noelia Romero declara a la ciutat de la Justicia.

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutge laboral ha declarat improcedent l’acomiadament de Noelia Romero, la ‘compliance officer’ (responsable de prevenció del delicte) del FC Barcelona, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. D’aquesta manera, el togat reprova la decisió que va prendre l’expresident del club, Josep Maria Bartomeu, i que, segons la sentència, es va produir per represàlia a l’intentar investigar l’anomenat Barçagate, és a dir, la irregular contractació d’un grup d’empreses per al seguiment a les xarxes socials de les notícies de l’entitat i que, a més, es va utilitzar per desprestigiar opositors de la directiva del club i determinats futbolistes de la plantilla.

Notícies relacionades

L’advocat Antonio Jordía, representant de Noelia Romero, va recalcar en el judici, celebrat el juny passat, que l’acomiadament va ser una represàlia per la investigació del Barçagate i que el club encara seguia amb la seva «maquinària de desprestigi». Va recalcar que els ‘compliance’ han de tenir independència i autonomia i que a Romero li van tancar l’aixeta dels fons i «li van bloquejar» els serveis de pagament amb els proveïdors quan va començar les investigacions. «El Barça no pot maltractar així el seu ‘compliance’», va insistir. El jutge li ha donat la raó.

Malgrat que antics o actuals treballadors del club, com l’exassessor jurídic Roman Gómez Ponti, i algun càrrec, com David Bellver, van pretendre desacreditar en el judici la tasca de Romero, en la seva defensa van sortir en tromba els exdirectius Enrique Tombas, Maria Teixidó i Jordi Calsamiglia, que van dimitir l’abril del 2020 per discrepàncies amb Bartomeu en el tractament del Barçagate. Aquests van avalar l’informe que va fer l’extreballadora del Barça sobre les irregularitats detectades per la ‘compliance’.

Temes:

Barça