Olimpisme

Iberdrola anuncia el seu recolzament als olímpics i paralímpics en el seu camí a París-2024

La companyia va premiar aquest dimarts a Madrid 48 esportistes pels seus èxits i l’esforç a Tòquio-2020

Iberdrola anuncia el seu recolzament als olímpics i paralímpics en el seu camí a París-2024

Iberdrola

2
Es llegeix en minuts

El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, acompanyat del president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i el president del Comitè Paralímpic Espanyol, Miguel Carballeda,

ha anunciat aquest dimarts el recolzament de la companyia a les esportistes olímpiques i paralímpiques espanyoles en el seu camí als Jocs de París, el 2024.

En una trobada celebrada a la seu de la companyia a Madrid, el president d’Iberdrola ha entregat la Medalla Iberdrola a l’Energia en l’Esport a 48 esportistes, que han representat Espanya en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020. Aquest reconeixement persegueix destacar els èxits esportius aconseguits i sobretot l’esforç,

capacitat de superació i professionalitat demostrats per les esportistes en uns jocs que s’han desenvolupat amb la complexitat del context de la Covid.

Van rebre la medalla un total de 48 esportistes femenines. Entre les guardonades es van trobar les medallistes olímpiques i paralímpiques Sandra Sánchez, Teresa Portela, Adriana Cerezo, Maialen Chorraut, Eva Moral, Susana Rodríguez, Marta Fernández o Sara Martínez.

«Ens heu emocionat, heu tornat a demostrar que sou campiones en els valors. Valors de talent, de sacrifici, de constància i de dignitat. Esteu demostrant que les coses s’aconsegueixen amb esforç, educació, entusiasme i humilitat», va assenyalar Ignacio Galán, president d’Iberdrola. «Us volem dir que sou el mirall de moltíssimes desenes de milers de joves espanyoles que veuen en vosaltres l’exemple a seguir. Això és una cosa que ha de motivar-vos», va comentar el dirigent durant el seu discurs.

Aposta per l’esport femení

A més, va confirmar una nova edició del programa de formació per a esportistes en finances, economia i dret i que acompanyaran les esportistes en el seu camí cap a París-2024: «No esteu soles, aquesta és casa vostra i ho volem seguir sent. Falten tres anys per a París-2024 i estarem amb vosaltres. I jo vull seguir després de París recolzant tot aquest esport que esteu representant. París serà de nou un terme d’èxit».

Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), per la seva banda, va indicar: «La gran representació que hem tingut és conseqüència de la gran aposta d’Iberdrola per l’esport femení. Crec que s’ha de practicar la igualtat amb l’exemple, per l’acció diària. I això és el que ha fet Iberdrola».

Notícies relacionades

«És un honor recórrer dia a dia el camí de l’esport i de la vida amb les esportistes i de la mà d’Iberdrola. Ja som a París i allà sens dubte l’esport femení espanyol continuarà arribant a l’èxit i serà el millor ambaixador de l’Espanya igualitària, integradora i sense complexos que tenim. En aquesta Espanya vosaltres sou les nostres grans representants», va afegir.

Per la seva banda, Miguel Carballeda, president del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE), va apuntar: «L’esport de les dones amb discapacitat ens ajuda a col·locar un missatge perquè aquest país, perquè la seva societat, sigui cada dia una miqueta millor i més justa. I si no fos per compromisos com el d’Iberdrola, no ho podríem fer»