Partit molt igualat

El Chelsea guanya la Supercopa d’Europa al derrotar el Vila-real als penals

Reuters / Jason Cairnduff

1

El Chelsea s’ha emportat la segona Supercopa d’Europa de la seva història al derrotar en la tanda de penals (6-5, 1-1 en el temps reglamentari) el Vila-real, aquest dimecres a Belfast.

L’atacant marroquí Hakim Ziyech ha inaugurat el marcador per als ‘blues’ en el minut 27 a l’empènyer a la xarxa una bona centrada des de l’esquerra de Kai Havertz, però Gerard Moreno ha aconseguit l’empat després d’una bona combinació del Vila-real (73).

En la tanda de penals, Havertz, el primer llançador, ha sigut l’únic futbolista del Chelsea que ha fallat. El porter espanyol Kepa Arrizabalaga, que ha sortit al camp un minut abans de la tanda, ha aturat els llançaments d’Aissa Mandi i Raúl Albiol per donar el trofeu als londinencs.

Primera final del Vila-real

El Vila-real, que disputava aquest torneig per primera vegada, no es va poder convertir en el sisè conjunt espanyol a aixecar el trofeu, després del Barcelona (5 títols), el Reial Madrid (4), l’Atlètic de Madrid (3), el València (2) i el Sevilla (1).

El conjunt blaugrana lidera el palmarès al costat del Milan, tots dos amb cinc, un més que el Reial Madrid i el Liverpool.

La Supercopa d’Europa inaugura tradicionalment la temporada europea de futbol.