FUTBOL

La premsa francesa, entusiasmada amb l’arribada de Messi: «És un somni»

Els diaris valoren l’alt impacte per a la Ligue 1 de l’arribada de l’argentí

La premsa francesa, entusiasmada amb l’arribada de Messi: «És un somni»
2
Es llegeix en minuts

Els principals diaris gals obren aquest dimecres les seves edicions amb l’argentí Lionel Messi en portada, a qui converteixen en un estendard de «somnis», «esperances» i les sensacions de «pèls de punta» que vindran. «El somni es fa realitat», diu el diari esportiu L’Équipe. L’argentí va fitxar oficialment aquest dimarts pel PSG i aquest migdia a les 11 serà presentat.

La fotografia que protagonitza les portades és la de l’exjugador del Barça a l’arribar aquest dimarts a l’aeròdrom de Le Bourget, vestit amb una samarreta blanca en la qual es llegeix «Ici c’est Paris», un dels crits més corejats per l’afició del PSG.

«¡Parisenc!», titula el diari generalista ‘Le Parisien’, que dedica cinc pàgines a l’estrella argentina.

«L’arribada del millor jugador del món alterarà el PSG, els seus concurrents, l’ambient i l’espectacle. El somni serà gairebé permanent», escriu el diari de la regió parisenca, entusiasta perquè la Lliga francesa obtindrà el jugador més gran de la seva història.

«Fins i tot si ha vist els inicis de Michel Platini i Zinedine Zidane i que el PSG lluita des de fa deu anys per alimentar-se d’estrelles. Cap d’ell li arriba als talons, ni tan sols Neymar», diu ‘Le Parisien’.

Una altra galàxia

El somni es prolonga també per a l’esportiu ‘L’Équipe’, que, sota de la fotografia, escriu «Ici c’est Messi», fent un joc de paraules amb el cèlebre càntic.

«El París Saint-Germain ja no pot somiar més alt», assegura el diari especialitzat, per a qui Messi posa l’equip en «una altra galàxia».

‘L’Équipe’ indica que aquest dimecres estarà consagrat a la seva presentació oficial i a operacions mediàtiques de màrqueting, però que aquest dijous podria començar els entrenaments amb un dispositiu de seguretat reforçat «almenys els primers dies».

Policies i drons de vigilància entorn del centre d’entrenament, a Saint-Germain-en-Laye (als afores de París) per garantir la seva seguretat.

Avantatges econòmics

El diari creu que Messi no jugarà a la Lliga francesa fins al 29 d’agost, contra el Reims, data que li deixaria uns 17 dies d’entrenament previ, tot i que la possibilitat que debuti aquest dissabte davant l’Estrasburg al Parc dels Prínceps no es descarta.

Notícies relacionades

També el diari generalista ‘Le Figaro’ obre amb Messi. «Messi costa car però aportarà molt», assenyala el diari, que destaca els avantatges econòmics i de màrqueting que implicarà el jugador argentí, que serà presentat oficialment en roda de premsa aquest dimecres a les 11 del matí.

«L’arribada de Messi portarà beneficis al conjunt del futbol francès. Mentrestant, París es frega les mans...», destaca ‘Le Figaro’.