Als 24 anys

La mort de la ciclista neozelandesa Olivia Podmore agita el debat sobre la pressió en els esportistes

  • La jove va morir dilluns després de publicar a Instagram un missatge, esborrat posteriorment, sobre el costat més amarg de l’esport professional

barcelona/olivia.jpg

barcelona/olivia.jpg

1
Es llegeix en minuts
EFE

La mort de la ciclista neozelandesa Olivia Podmore, que va representar el seu país als Jocs Olímpics de Rio 2016, ha agitat el debat entorn de la pressió i la salut mental dels esportistes.

La jove de 24 anys, que no va ser seleccionada per representar el seu país a Tòquio 2020, va morir dilluns a la localitat neozelandesa de Cambridge després de publicar a Instagram un missatge, esborrat posteriorment, sobre el costat més amarg de l’esport professional.

«La sensació quan perds, quan no ets elegit ni t’has classificat, quan et lesiones, quan no compleixes les expectatives de la societat, com tenir una casa, casar-te, tenir fills perquè ho has intentat donar tot pel teu esport, aquestes sensacions també són diferents», va escriure Podmore.

La mort de la jove esportista, la causa de la qual està sent investigada per la policia, ha provocat un gran impacte en el país oceànic mentre els seus amics propers fan una crida per debatre sobre «la salut mental dels atletes».

«Hem perdut una germana, una amiga i una lluitadora que va perdre el desig de lluitar per ella mateixa», va dir dimarts a periodistes l’excampió olímpic neozelandès de rem Eric Murray, amic pròxim de la neozelandesa.

Notícies relacionades

«Estem veient a Nova Zelanda i en tot el món les implicacions de la salut mental en la societat i en l’esport», va remarcar Murray, al recordar la tennista Naomi Osaka i la gimnasta Simone Biles, que es van retirar de competicions per «dificultats personals».

Per la seva banda, la directora executiva d’Esports de Nova Zelanda, Raelene Castle, va assegurar dimarts que l’organisme va oferir ajuda a Podmore abans de la seva mort i es va comprometre a mantenir el suport sobre la salut mental dels esportistes perquè no torni a passar-li res semblant a cap atleta.

Temes:

Nova Zelanda