Per cobrir pèrdues

El Govern injecta 19 milions d’euros extraordinaris al Circuit de Catalunya

F1 - SPANISH GRAND PRIX 2021 - RACE

F1 - SPANISH GRAND PRIX 2021 - RACE / AFP7 vía Europa Press (AFP7 vÃa Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern ha aprovat injectar 19 milions d’euros extraordinaris al Circuit de Catalunya–l’empresa que gestiona el Circuit de Montmeló– per cobrir les pèrdues d’aquest 2021.

Segons ha avançat ‘Nació Digital’ i han confirmat fonts de la Conselleria d’Empresa i Treball a Europa Press, les inversions s’han ratificat en tres fases: una primera d’11,1 milions aprovada en el Consell Executiu del 13 de juliol i publicada entre els acords de govern, i dues partides més adoptades en uns altres dos consells executius per un total de 7,9 milions que es van recollir al portal de transparència dies més tard.

Mentre que la primera inversió prové dels fons de contingència de la Generalitat, les altres dues surten de la Conselleria d’Empresa: 5 milions d’euros venen del pressupost d’Avançsa, una empresa pública dedicada a la promoció i reconversió industrial, i 2,9 milions més, de l’Institut Català de Finances (ICF) i un programa d’emprenedoria ja finalitzada.

Últimes inversions del 2021

Fonts de la Conselleria han remarcat a Europa Press que els 7,9 milions d’euros provenen de fons amb previsions d’inexecució –és a dir, que no estava previst que es gastessin el 2021–, fet pel qual «no han perjudicat ni han anat en detriment d’una altra inversió alternativa».

Notícies relacionades

La present inversió per un total de 19 milions d’euros és l’última prevista per a aquest 2021, que s’afegeix als 25 milions d’aval que segellen anualment els propietaris de la Fórmula 1 amb la Generalitat per sufragar les pèrdues de l’esdeveniment i que ja es contemplen en el pressupost del Circuit de Catalunya.

Segons el departament, el nou equip liderat per Roger Torrent «es va trobar amb aquest deute» i han insistit que la seva prioritat és concretar en els pròxims mesos un nou projecte de circuit que suposi un canvi significatiu i s’alineï amb els valors que segons el seu parer corresponen al sector del motor al segle XXI.