Cop inesperat

El waterpolo masculí es queda sense bronze contra Hongria

Un col·lapse de 16 minuts enfonsa l’equip de David Martín al quart lloc i el deixa sense medalla (9-5)

Juan Ignacio Roncoroni / Efe

2

Aquest diumenge la selecció espanyola masculina de waterpolo va caure (9-5) en la lluita pel bronze contra Hongria, un comiat complicat en què se’n van anar sense marcar ni un gol en la segona part. Aquest col·lapse ofensiu durant 16 minuts li va costar una medalla que havia de recompensar l’excel·lent torneig fet per Espanya fins a la derrota amb Sèrbia a semifinals.

Els de David Martín no van aprofitar l’última opció de medalla per a la delegació espanyola a la capital japonesa (17). El tancament va ser amb sabor amarg per a una selecció que buscava un metall olímpic 25 anys després, després d’un comiat sense ritme ni ganxo.

El waterpolo tenia la missió de la medalla 18 per a Espanya en els Jocs però Hongria, amb el porter Viktor Nagy en un 62% de percentatge de parades, va ser millor. El quadro magiar, que també es va interposar al camí de l’últim torneig continental, va superar una Espanya sense l’espurna d’un camí a Tòquio gairebé impol·lut.

Bloqueig inesperat

Després de vorejar la final, en un partidàs de semifinals contra Sèrbia, a Espanya li van fallar les forces i també segurament el cap, amb el cop encara recent per la derrota contra Sèrbia a la semifinal. Alberto Munarriz va colpejar en la primera, però aquesta no va ser l’eficàcia del combinat nacional. Els hongaresos van aprofitar al màxim les expulsions i a Espanya li va costar molt més anotar. Felipe Perrone i Roger Tahull van mantenir la igualtat en el primer acte (3-3).

Als de Martín se’ls va començar a entravessar el gol en el segon quart, o bé els pals o perquè Nagy començava amb el seu espectacle, no només de parades. Miguel de Toro, llest a línia de gol, i Munarriz van deixar el 5-5 que, per a les sensacions trobades dels espanyols, era símptoma que el rival tampoc anava gaire millor.

No obstant, Espanya ja no va marcar més en els 16 minuts següents. De nou el travesser i expulsions desaprofitades van anar minant la moral dels de Martín, mentre Nagy creixia sota pals. El VAR del waterpolo s’aliava amb els espanyols en un tercer quart d’1-0 per als magiars, però la reacció d’Espanya no va arribar.

Dani Pinedo, als seus 41 anys i en el seu comiat olímpic, va donar aire amb una parada a Zalanki que va seguir l’eliminació de l’hongarès. Els de Martín sobrevivien mentre Hongria preparava la urpada final, amb un rival a la desesperada sabedor que no tenia el dia. Nagy i les contres hongareses van acabar amb una Espanya buidada.