Balanç de Tòquio

Blanco considera que «mantenir el nivell és un èxit sense precedents»

El president del COE valora de forma molt positiva les 17 medalles aconseguides pels esportistes espanyols en aquests Jocs

Blanco considera que «mantenir el nivell és un èxit sense precedents»

COE

1
Es llegeix en minuts

El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, considera que «mantenir el nivell» i repetir en els Jocs de Tòquio les 17 medalles que va guanyar Espanya a Rio 2016 «és un èxit sense precedents» en el context de la pandèmia.

«Hem de valorar l’equip olímpic espanyol i sentir-nos molt orgullosos. La Covid no ha sigut la mateixa en tots els països. Mantenir el nivell de medalles i augmentar el de classificats és un èxit sense precedents», va assegurar. Espanya finalitza els Jocs amb tres medalles d’or, vuit de plata i sis de bronze.

Blanco va destacar que «el que ha sortit a Tòquio és una generació de joves que ja estan entre els millors del món» i que acudiran a París 2024 amb totes les opcions. «Ja som a París. El setembre o l’octubre comença la classificació i els resultats ens permeten ser molt optimistes», va dir el president, que va estimar que «s’ha de fer una programació específica» per a aquest grup de joves.

Notícies relacionades

Dels 322 esportistes espanyols participants a Tòquio, 115 d’esports d’equip i 64 d’individuals han sigut finalistes, va apuntar. Això significa «que el 55,59% són entre els vuit millors del món».

Respecte als nou equips, vuit dels quals van arribar a quarts de final, Blanco va aventurar que la medalla d’or que no arriba des d’Atlanta’96 «caurà qualsevol dia».