ALIANÇA VITAL

El multimilionari acord de LaLiga amb un fons d’inversió permetrà al Barça inscriure Messi

  • La patronal acorda vendre el 10% del seu negoci a CVC per 2.700 milions, 270 dels quals aniran directament al club blaugrana

  • L’operació, que serà aprovada aquest dimecres pels clubs, els dona oxigen i, en el cas barcelonista, permetrà superar el problema del ‘fair play’ financer

 

  / EFE / CHEMA MOYA

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

LaLiga ha acordat vendre el 10% del seu negoci a la firma de capital privat CVC Capital Partners per 2.700 milions d’euros. L’acord, avançat pel ‘New York Times’, ajudarà a finançar els plans de creixement de la competició, però sobretot injectarà oxigen als clubs espanyols davant els efectes de la pandèmia. El 90% dels diners aniran directament als clubs, que aprovaran avui l’acord.

Els mals immediats del FC Barcelona desapareixen de sobte, com el de complir el ‘fair play’ financer que impedia inscriure Leo Messi i els altres fitxatges ja presentats. Un cop els clubs hagin aprovat la gestió de la patronal amb el fons d’inversió, l’entitat blaugrana estarà en disposició d’anunciar oficialment la continuïtat de l’argentí. Això podria passar demà dijous. Tant el Barça com el Reial Madrid ingressaran, es calcula, uns 270 milions cada un.

Un valor de 24.200 milions

L’acord valora LaLiga en uns 24.200 milions d’euros i finançarà millores estructurals mentre compensarà part de l’impacte immediat de la Covid-19, segons el diari novaiorquès.

Amb l’impuls de la inversió, la lliga espanyola espera igualar o superar el negoci de la Premier League anglesa en els pròxims sis a set anys, va assenyalar una font de LaLiga.

No només els clubs professionals de Primera i Segona A es beneficiaran de l’aliança amb el fons d’inversió. També en rebran una part el futbol femení i el futbol no professional que depèn de la Federació Espanyola.

Acord a llarg termini

L’aliança està «dissenyada per impulsar el creixement global de LaLiga i els seus clubs, continuant la transformació cap a una companyia global d’entreteniment digital», va informar LaLiga en un comunicat.

«L’operació –afegeix el text– s’executarà a través de la creació d’una nova societat a la qual LaLiga aportarà tots els seus negocis, filials i ‘joint ventures’ i en la qual CVC tindrà una participació minoritària de l’aproximadament 10% del capital. Addicionalment, CVC aporta fons a LaLiga a través d’un compte en participació, un acord a llarg termini que alinea els interessos de LaLiga, els clubs i CVC».

Aproximació fallida a la Serie A

La firma de capital privat, com a part d’un consorci, va entrar en converses per comprar una participació en el negoci de la Serie A italiana. L’acord va fracassar després de les objeccions d’alguns clubs de futbol.

Notícies relacionades

Els representants de La Liga i CVC s’han estat reunint amb els executius dels clubs per assegurar el seu suport, van dir des de la firma al ‘New York Times’.

A principis d’aquest any, La Liga va ampliar la seva associació amb Microsoft Corporation en un intent d’augmentar els ingressos dels seus clubs afectats per la pandèmia i revitalitzar una base de fans que consumeix cada vegada més productes digitals.