handbol a tokio

Els ‘Hispanos’ s’estrenen amb una victòria agònica contra Alemanya

La selecció espanyola pateix per aconseguir la primera victòria, en què van estar inspirats Dujshebaev i Pérez de Vargas (28-27)

EFE

2

Que el camí dels metalls seria complicat va quedar clar el dia del sorteig de grups. Que Alemanya seria una altra després de la patacada en el recent Mundial d’Egipte era un secret a crits. Per això, Espanya va sortir al 40x20 conscient que hauria de remar amb força per emportar-se la primera batalla olímpica. I va costar, però se la va acabar emportant (28-27).

L’arrencada del partit no va ser dolenta per als ‘Hispanos’, que van començar implantant la seva batuta amb velocitat i encert en els extrems. No obstant, Alemanya és una altra sota les ordres d’Alfred Gislason, que va demostrar haver estudiat la defensa espanyola a la perfecció i tenir la clau per batre el campió d’Europa. Els germànics, sustentats en les parades de Johannes Bitter i l’encert de Henrik Pekeler en atac, van decidir que el partit es decidiria en el físic i es van posar a córrer.

Les parades de Pérez de Vargas

L’alt ritme va portar al desajust defensiu dels Hispanos, que van perdre la seva essència i van obligar el seleccionador Jordi Ribera a aturar el crono i apostar per la defensa 6:0. El partit va tornar a començar quan el forrellat espanyol i les parades de Gonzalo Pérez de Vargas van animar a un atac que feia minuts que estava encallat en els sis gols. Llavors, va aparèixer la il·lusió del renascut Antonio García i la trapelleria d’Aleix Gómez. Els catalans van comandar la remuntada inicial i el partit se’n va anar al descans amb una derrota per la mínima amb una doble superioritat per als espanyols.

La segona part va arrencar millor, Espanya es va assentar en la seva defensa avançada i va començar a robar pilotes per posar-se’n dos amunt gràcies a Adrià Figueras. Però el partit mai va tenir un dominador clar i es va acabar decidint a les pissarres. Després de la remuntada espanyola, va arribar la reacció germànica amb una defensa avançada una mica atípica que va aconseguir desestabilitzar els ‘Hispanos’. Tornada a començar. Tornada als orígens.

Dujshebaev, decisiu

Jordi Ribera va tornar a demanar temps mort, Gonzalo va tornar a aparèixer quan el necessitaven i enmig de l’agonia va aparèixer l’home que porta ser heroi als gens. Alex Dujshebaev es va posar l’equip a l’esquena anotant dos gols decisius que, acompanyats d’una bona defensa, van posar en avantatge els Hispanos. No obstant, quan tot semblava segellat va aparèixer l’agonia. Però aquesta vegada la màgia olímpica va somriure a Espanya. Els germànics van errar un cop franc amb el temps parat i els Hispanos ja sumen el seu primer triomf en el grup de la mort.

Alemanya (27): Johannes Bitter (p), Uwe Gensheimer (3, 2p), Paul Drux (2), Johannes Golla (3), Steffen Weinhold (5), Hendrik Pekeler (5, 1p) i Timo Kastening (3) –set inicial–; Andreas Wolff (ps), Finn Lemke, Juri Knorr (1), Philipp Weber (2), Kai Häfner, Marcel Schiller (1) i Julius Kühn (2). Entrenador: Alfred Gislason

Espanya (28): Rodrigo Corrales (p), Ángel Fernández (4), Raúl Entrerríos (1), Álex Dujshebaev (4), Adrià Figueras (5), Jorge Maqueda (2) i Aleix Gómez (5, 3p) –set inicial–; Gonzalo Pérez de Vargas (ps), Eduardo Gurbindo (2), Daniel Sarmiento (1), Ferrán Solé (2), Viran Morros, Antonio García (2) i Gedeón Guardiola. Entrenador: Jordi Ribera