Tòquio 2020

Richardson, prometedora i jove velocista dels EUA, dona positiu en marihuana

  • El resultat posa seriosament en risc la seva participació en la cita olímpica japonesa

Richardson, prometedora i jove velocista dels EUA, dona positiu en marihuana

Instagram

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La velocista Sha’Carri Richardson, nova gran sensació de l’atletisme nord-americà, va donar positiu en marihuana durant les proves classificatòries als Jocs de Tòquio, cosa que posa en greu risc la seva participació olímpica, segons va informar dijous el diari ‘The New York Times’. El diari va citar dues persones no identificades amb coneixement del resultat positiu de la prova, que va ser avançat pel diari ‘The Gleaner’ a Jamaica. L’agent de Richardson, Renaldo Nehemiah, no va respondre immediatament una sol·licitud de comentari per part de l’AFP.

Richardson, de 21 anys, es va imposar en la prova de 100 metres del preolímpic dels Estats Units celebrat a finals de juny a Eugene (Oregon), cosa que li va atorgar el bitllet per a Tòquio. Aquesta temporada, la jove velocista es va convertir en la sisena dona més ràpida de la història en aquesta distància amb un temps de 10,72 segons, marcat a l’estat de Florida a l’abril.

Notícies relacionades

La marihuana és a la llista de substàncies prohibides de l’Agència Mundial Antidopatge i un resultat positiu per aquesta droga pot comportar una suspensió d’entre un mes i dos anys. El positiu podria invalidar la victòria de Richardson a Eugene i obrir la porta que una altra de les competidores obtingui una plaça per als Jocs de Tòquio (23 de juliol – 8 d’agost), fins i tot si Richardson rebés el càstig mínim. ‘The New York Times’ va reportar que a altres participants de la final dels 100 metres a Eugene se’ls va comunicar el seu ascens en la classificació.

Mentre el seu entorn guardava silenci, Richardson va publicar un críptic tuit en què diu als seus seguidors: «Soc humana».