Golf

Rahm torna amb ganes després de la Covid i afronta l’Open dels EUA com a favorit

Rahm torna amb ganes després de la Covid i afronta l’Open dels EUA com a favorit

Michael Madrid / Reuters

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Dos tests negatius en un marge de 24 hores han obert la porta de l’Open dels Estats Units a Jon Rahm i han encès l’esperit més competitiu del jugador de 26 anys de Barrika, que acudirà a la tercera cita del Grand Slam de golf, que es disputarà de dijous a diumenge a l’espectacular recorregut de Torrey Pines, a la zona costanera de la ciutat de San Diego, a Califòrnia, com el màxim favorit en les apostes.

«Estic a punt, anem», va tuitejar Rahm, amb una imatge de Rambo, com se’l coneix des de la seva etapa universitària a Arizona State, disposat a donar guerra i lluitar pel primer ‘major’ de la seva carrera.

Fa tot just 15 dies, el jugador basc, número tres del rànquing mundial, es va quedar amb la mel als llavis, quan arribava líder del Memorial Tournament a l’última jornada amb sis cops d’avantatge i es va veure obligat a abandonar per un positiu de Covid. Rahm, que ha passat la malaltia sense símptomes, va abandonar Muirfield Village abatut. Però els dos controls negatius i la possibilitat de competir a Torrey Pines, l’escenari on va sumar la seva primera victòria en el PGA Tour fa quatre anys (el Farmers Insurance Open) han disparat la seva cotització entre els apostadors per sobre de quatre noms més de llustre com els números un i dos del rànquing mundial, Dustin Johnson i Jordan Spieth, els quals, per cert, fa tres mesos que no firmen un Top 10, el vigent campióBryson DeChambeau i Brooks Koepka, guanyador el 2017 i el 2018, un dels dos jugadors que ha aconseguit repetir victòria triomf en els últims 50 anys. L’altre va ser Curtis Strange, el 1988 i el 1989.

Mickelson, favorit sentimental 

La 121 edició del US Open, torna a Torrey Pines, sense Tiger Woods, encara recuperant-se de les múltiples fractures que va patir en un accident de cotxe el febrer passat, guanyador de l’última edició en aquest recorregut que penja en un penya-segat amb vistes espectaculars sobre el Pacífic. Però comptarà amb la presència del favorit sentimental, Phil Mickelson, que compleix 51 anys aquest dimecres, just en les vigílies del torneig, i que aquest maig passat va destrossar tots els pronòstics, es va adjudicar el PGA i es va convertir en el guanyador de més edat d’un torneig del Grand Slam.

Natural de San Diego, Mickelson jugarà en un camp que coneix des de petit, envoltat d’amics i família, decidit a aixecar l’únic ‘major’ que no ha guanyat en la seva carrera, després de ser sis vegades segon, i que li permetria completar el seu particular Grand Slam. «És que estic jugant bé i aquesta pot ser la meva última gran oportunitat per guanyar l’US Open. Així que ho posaré tot per aconseguir-ho» 

Notícies relacionades

Rahm serà un dels tres protagonistes espanyols del torneig. Sergio García arriba a Torrey Pines després d’una temporada irregular en què ha fallat el tall al Masters de Augusta i el PGA i el canari Rafa Cabrera Bello, absent en les dues anteriors cites del Grand Slam.

 

Temes:

Golf Jon Rahm