Ángel Romero posa el Paraguai al cim del Grup A de la Copa Amèrica

• El centrecampista va entrar al minut 65 i va revolucionar un partit que estava empatat fins a portar-lo al 3-1 final

EFE

1

El centrecampista Ángel Romero va aparèixer aquest dilluns en escena al minut 65 i en un quart d’hora va garantir un triomf rotund i inapel·lable del Paraguai per 3-1 sobre Bolívia a la Copa Amèrica i de passada el liderat al Grup A que completen l’Argentina, Xile i l’única selecció que encara no s’ha estrenat: l’Uruguai. Tot pintava malament per als d’Eduardo Berizzo ja que n’hi va haver prou amb 10 minuts perquè un rival delmat per la Covid-19, sense el seu golejador màxim Marcelo Martins Moreno, empesos pel seu orgull, prenguessin la davantera amb un gol de penal executat per Erwin Saavedra.

Si la Verda i el seleccionador César Farías tenia problemes per sostenir el resultat, aquests van augmentar al caure el teló del primer temps, quan el davanter de 19 anys Jaume Cuéllar va veure la primera targeta vermella del torneig a l’encadenar dues amonestacions de l’àrbitre Diego Haro. Aguantar la pressió en la seva pròpia àrea amb una plantilla emergent va ser una tasca titànica per als pupils del tècnic veneçolà a l’estadi Olímpic de Goiania.

En un interval de tres minuts l’Albirroja va canviar una història adversa i va establir la remuntada. El migcampista Romero ‘Kaku’ Gamarra va igualar amb un golàs als 62 minuts i, al 65, Ángel Romero, el centrecampista de San Lorenzo, va aprofitar un rebot del porter emergent Rubén Cordano. Encara hi havia Ángel per ampliar l’avantatge. Un diable per a les aspiracions de Bolívia.

Després de l’empat 1-1 de l’Argentina i Xile, el Paraguai va assumir el comandament del Grup A, que tornarà a tenir acció el 18 de juny. El líder descansarà i Xile i Bolívia s’enfrontaran en l’obertura de la jornada, que tancarà amb el clàssic entre l’Argentina i l’Uruguai.