Mundial de judo

Niko Sherazadishvili es converteix en el primer bicampió mundial del judo espanyol

Niko Sherazadishvili es converteix en el primer bicampió mundial del judo espanyol

Efe

1
Es llegeix en minuts

El judoka espanyol Niko Sherazadishvili es va proclamar aquest dijous campió del món a la categoria de –90 quilos, al Campionat del Món que s’està disputant a Budapest, el seu segon or mundial.

Sherazadishvili, nascut fa 25 anys a Tbilissi (Geòrgia), però emigrat als 14 anys a Madrid on resideix des d’aleshores, va fer història al convertir-se en el primer judoka espanyol amb dos ors. A la capital hongaresa, el judoka d’origen georgià, nacionalitzat espanyol des del 2014, va vèncer al combat final l’uzbek Davlat Bodonov i es va penjar el seu segon or mundial després de l’aconseguit a Bakú 2018.

A les portes dels Jocs Olímpics de Tòquio, Niko Shera, que és com escurça el seu cognom al seu compte de Tiwtter, ratifica la seva candidatura i alimenta la moral del judo espanyol, que torna a sumar un or en un Mundial que a més del mateix Sherazadishvili només havien aconseguit abans Isabel Fernández (1997) i Miriam Blasco (1991).

Notícies relacionades

El judoka espanyol va arribar a la final guanyant tots els seus combats per ‘ippon’ i a la baralla pel títol, amb molta tensió en la tècnica d’or, Sherazadishvili va aconseguir un altre ‘ippon’ després d’enganxar el seu rival amb un ‘o-uchi-gari’, tècnica dempeus, i tombar-lo.

La de Niko suposa la quarta medalla per a Espanya a Budapest després de la plata que Ana Pérez va aconseguir dilluns en –52 quilos i els bronzes diumenge de Fran Garrigós (-60 quilos) i Julia Figueroa (-48).