LA GRAN CITA A ROLAND GARROS

Nadal-Djokovic, desafiament de supervivents nats a semifinals de Roland Garros

El 13 vegades campió i el número 1 s’enfronten aquest divendres al gran xoc de les semifinals de Roland Garros (no abans de les 17.30 hores)

Nadal-Djokovic, desafiament de supervivents nats a semifinals de Roland Garros
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Pista Philippe Chatrier. No abans de les 17.30 hores (Eurosport). Set mesos després de l’11 d’octubre del 2020 Rafael Nadal i Novak Djokovic tornen a la central de Roland Garros amb una sola obsessió. La victòria. Aquesta vegada el títol no està en joc però si guanyar el gran rival. Tancar-li la porta a mes rècords o impedir-li que s’acosti. Un desafiament màxim. Un repte entre «dos supervivents nats», anunciava ahir Carlos Moyà. El gran xoc esperat des que el sorteig els va aparellar a creuar-se a les semifinals. 

«Serà una bonica batalla. Penso que puc guanyar, altrament no estaria aquí», assegurava Djokovic davant el seu enfrontament amb Nadal, encara amb la pujada d’adrenalina per la seva victòria a quarts de final contra l’italià Matteo Berrettini per 6-3, 6-2, 6-7 (5) i 7-5.

El número 1 mundial acabava de superar una prova de foc en la qual es va passejar sobre el filferro de la derrota després d’haver pogut decidir a tres sets amb 5-4 i servei al ‘tie-break’. Dos errors no forçats el van obligar a jugar dos sets més, en els quals es va veure acorralat, però del que va sortir vencedor amb ràbia després de 3 hores i 28 minuts. Va ser una bona prova per a la semifinal que li espera avui .

«El desafiament més gran que pugui veure’s a l’actualitat a terra batuda i contra Nadal», anunciava el tennista serbi. En joc la possibilitat de seguir a la recerca del 21 Grand Slam per a Nadal o l’opció d’impedir-ho per a Djokovic.

Un partit que no li fa «punyetera gràcia» al tennista mallorquí que sigui una semifinal perquè, guanyi qui guanyi, als dos els quedarà la final que tampoc serà fàcil contra Stefanos Tsitsipas o Alexander Zverev. El tennista grec i l’alemany obriran aquest divendres la jornada de la central (15.00 hores).

Una derrota a París

Amb 57 enfrontaments, Nadal i Djokovic són els dos tennistes que més vegades han creuat les seves raquetes des de l’era Open (1968). En el còmput general el número 1 domina per 29-28 victòries tot i que sobre terra la diferència és molt favorable al mallorquí que l’ha guanyat a 19 de 25 partits i, d’aquests, set a Roland Garros amb una sola derrota el 2015 (7-5, 6-3, 6-1). Des d’aleshores Djokovic només ha pogut guanyar-lo una vegada més a Montecarlo (7-5, 7-6) un any després. I en els últims cinc partits a terra només li ha arrabassat dos sets, l’últim la derrota de fa unes setmanes a Roma (7-5, 1-6, 6-3).

«Aquest partit és una referència», assegurava Moyà, després de l’entrenament amb Nadal a la pista número 2 de Roland Garros, on cada any prepara el mallorquí aquestes últimes rondes. Qüestió de superstició. Djokovic li va agafar el relleu després per preparar també el duel.

Entrenament relaxat

Nadal va estar durant més d’una hora afinant els seus cops, amb especial atenció a la dreta, les deixades i la sacada, al costat de Francis Roig, que es va incorporar dilluns a la bombolla de l’equip i Rafael Maymó, el seu fisioterapeuta, escuder i amic.

No van preparar res especial per al partit o almenys no es va veure a la pista. «A Djokovic el tenim molt estudiat. Sabem com juga i com de bo és, però aquí li toca a ell moure fitxa per fer-li el partit més difícil a Rafa», valorava Moyà, evitant qualsevol pressió extra. «És un partit més, especial com tots els que juguen entre ells, però res d’una final anticipada. Per guanyar el títol cal guanyar set partits. Aquest és el sisè», deia.

La final del 2020

Notícies relacionades

Moyà destil·lava tranquil·litat. «Rafa està bé i sabem que pot jugar millor. Ha tingut moments de pressió i altres de molt brillants. Intentarem allargar aquests. Confiem en Rafa. Això és Roland Garros i la Philippe Chatrier», insistia el campió de Roland Garros el 1998.

L’extennista destacava que l’any passat van arribar a París amb més dubtes. El torneig es jugava en altres condicions que no eren habituals per a Nadal. Però després a la final contra Djokovic el va aclaparar. «Aquell dia va sortir tot espectacular. Rafa va fer una classe magistral. El nivell del 2020 serà difícil de superar. Em conformo amb igualar-lo».  

Cinc grans partits en 57 enfrontaments