A BUSCAR LA TRIPLE CORONA

Carolina Marín regna a l’olimp del bàdminton amb el seu cinquè Europeu consecutiu

  • La jugadora de Huelva, que ha guanyat tots els campionats continentals des del 2014, iguala els cinc títols del danès Peter Gade

  • L’espanyola somia repetir triple corona amb els Jocs Olímpics de Tòquio i un Mundial que se celebrarà a Huelva, la seva ciutat

Carolina Marín regna a l’olimp del bàdminton amb el seu cinquè Europeu consecutiu
1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

A tres mesos dels Jocs de Tòquio, Carolina Marín continua engrossint el seu palmarès. La jugadora de Huelva, vigent campiona olímpica, ha sumat aquest diumenge el seu cinquè or consecutiu al Campionat d’Europa de Bàdminton, disputat a Kíev. Amb el cinquè títol, Marín iguala el nombre de corones continentals del danès Peter Gade, però en el cas de l’espanyola, a més, de manera consecutiva.

Notícies relacionades

Marín ha revalidat l’or (que va entregar un dron per evitar al màxim el contacte) al derrotar a la final la danesa Line Christophersen en dos sets (21-13, 21-18) en 37 minuts, amb una agressivitat i solidesa que fan somiar revalidar el títol olímpic conquerit a Rio el 2016 i fins i tot repetir triple corona el desembre, en un Mundial que se celebra a casa seva, Huelva.

Tres vegades campiona del món, a Europa el domini de Marín ha sigut absolut des que el 2014 es va coronar per primera vegada a Kazan. Va repetir títol el 2016, 2017 i 2018, i en aquest primer Europeu postpandèmia, ajornat l’any passat, ha tornat a demostrar que, si no existeixen lesions, al continent no té rival. La seva gravíssima lesió de genoll, que la va apartar durant vuit mesos de les pistes, sembla haver quedat enrere.