Superlliga europea

Florentino, sobre la Superlliga: «Volem salvar el futbol, estem arruïnats»

  • El president del Madrid assegura que els clubs han perdut 5.000 milions d’euros i que estaran «morts» el 2024 si no actuen

  • El dirigent carrega contra la UEFA i defensa el projecte de la Superlliga com a única solució per evitar la fallida dels equips

  • Assegura que els joves han perdut l’interès pel futbol i l’única manera de reenganxar-los és amb partits de més qualitat

Florentino, sobre la Superlliga: «Volem salvar el futbol, estem arruïnats»
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

El món del futbol ha patit una tremenda convulsió pel naixement de la nova Superlliga europea, que posa en perill tot el sistema tradicional. Florentino Pérez, un dels impulsors d’aquesta revolució, va valorar a ‘El Chiringuito de Jugones’ els motius d’aquesta radical competició i les causes que han portat els grans clubs a plantar-se definitivament davant la UEFA.

«Entre tots els grans clubs hem perdut 5.000 milions d’euros. El Madrid, en només dues temporades, 400», va començar dient el dirigent blanc, que va anomenar la pandèmia i la crisi com a detonant d’un ambiciós projecte que ha causat un gran malestar en els màxims organismes. La idea és «començar aquest agost», va avisar.

«Sempre que hi ha un canvi, hi ha gent que s’hi oposa, li va passar a Bernabéu i va canviar la història del futbol. ¿Què té d’atractiu que juguem entre els grans? La competitivitat, es generen més recursos. ¿Els rics? Jo no soc amo del Reial Madrid, som un club de futbol i fem això per salvar el futbol, que travessa un moment crític. Tots estem arruïnats», va remarcar Florentino.

Escassa qualitat

Segons el mandatari, l’esport rei està perdent interès. «Hi ha partits d’escassa qualitat. Un FC Barcelona-Manchester és més entretingut que un Manchester contra un equip més modest de Champions. Tenim fans al món sencer. Això és el que dona diners, no donen diners altres competicions. I aquests diners són per a tots, això és una piràmide. Sí, els de dalt tenim diners..., però si no es generen els diners, no existeixen».

«Els joves ja no tenen interès pel futbol. ¿Per què no? Perquè hi ha molts partits d’escassa qualitat i no els interessa, tenen altres plataformes per distreure’s»

Florentino Pérez / President del Madrid

El president del Madrid es va aturar en les audiències. «El futbol ha d’evolucionar, com les empreses, les persones, les mentalitats. Les xarxes han canviat la manera de comportar-se i el futbol ha de canviar i adaptar-se. Anava perdent interès, es nota en el fet que les audiències van baixant i els drets disminuint. Alguna cosa calia fer. Estem tots arruïnats. La televisió ha de canviar perquè puguem adaptar-nos. Els joves ja no tenen interès pel futbol. ¿Per què no? Perquè hi ha molts partits d’escassa qualitat, tenen altres plataformes per distreure’s».

Retrets a Tebas i la UEFA

Notícies relacionades

El dirigent va criticar durament Tebas i Ceferin, màxims dirigent de la Lliga i la UEFA. «La UEFA no ha sigut transparent i això s’ha acabat. Els monopolis s’han acabat i tots diem que el futbol està a punt d’arruïnar-se. A nosaltres no ens faran fora de la Champions, n’estic completament segur. Ni de la Lliga, res, res».

«La UEFA ha de ser dialogant i no amenaçadora. Ells han presentat un format que ningú entén i diuen que començaran el 2024. El 2024 estarem morts. Hi ha clubs que han perdut centenars de milions», va insistir Florentino, que compta amb el recolzament de Joan Laporta en aquest àmbit. «Quan parles amb persones responsables és clar com l’aigua. El Barça està passant una mala situació i sap que això és el futur del FC Barcelona. Econòmicament això ens salva a tots, salva el futbol», va remarcar.