Handbol

El Barça arriba als quarts de la Champions amb una altra exhibició

L’equip blaugrana supera l’Elverum per 39-19 a la tornada de vuitens, a l’espera de rival a la competició europea

2
Luis Mendiola

Després de la contundència amb què va resoldre el partit d’anada (25-37) contra l’Elverum, el Barça havia de realitzar el tràmit de la tornada per certificar l'accés a quarts. Però a l’equip de Xavi Pascual no existeix la paraula relaxació i el conjunt noruec va tornar a patir un dur correctiu al Palau Blaugrana (39-19), on s’han disputat els dos partits a causa de la impossibilitat de viatjar a Noruega per la Covid. La diferència de 32 gols en total deixa molt clara la diferència entre dos equips amb aspiracions molt diferents en el torneig. Tancat l’expedient amb brillantor, el Barça espera ara a conèixer el rival amb qui es creuarà a quarts (12 i 19 de maig), que sortirà de l’eliminatòria entre el Brest i l’HC Motor, amb avantatge provisional per als segons per dos gols.

Va ser una trobada molt còmoda per al Barça, que va poder permetre’s el luxe d’implicar tots els jugadors de banqueta i d’escàs desgast físic, ja que molts dels gols va ser en accions de contraatac. Entre el porter blaugrana Kevin Moller, protagonista de la vetllada amb les seves 16 parades (un 47% d’eficàcia), i el desplegament físic i la velocitat a les transicions dels blaugrana, tot va quedar vist per a sentència ja al descans (20-10).

Diocou, protagonista

A la represa, l’Elverum, amb alguna baixa important com l’internacional francès Luc Abaló, va treure la bandera blanca i el tècnic blaugrana es va dedicar a provar relleus per a l’extrem esquerre Álex Pascual, l’únic disponible després de la lesió d’Ariño i va utilitzar el central croat Cindric en defensa a la segona meitat, amb Pascual sol jugant en atac, tot i que això no va disminuir l’efectivitat blaugrana i va permetre lluir-se al jove extrem esquerrà Mamadou Diocu, format al planter blaugrana, que va demostrar talent i velocitat i va acabar com a màxim anotador amb 6 gols

«L’objectiu era fer dos bons partits i avançar, perquè els reptes cada vegada seran més difícils i crec que ho hem aconseguit», va explicar el capità Raúl Entrerríos, autor de tres gols, que no va mostrar preferències pel rival a quarts. «Els dos són equips molt durs físicament. Però si volem arribar a la ‘final four’, hem de tenir confiança en el nostre joc, més que fixar-nos en el rival».

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Möller (1); Aleix (2,1p), Mem (4), Fábregas (4), Entrerius (3), Lángaro (4), Pascual (2) –set inicial. Cindric (1), Dolenec (5,2p), Diocou (6), Sorhaindo (-), Palmarsson (1), Petrus (1), Makuc (2), Frade (3) i Pérez de Vargas (p.s).

Elverum: Imsgard; Hedberg (1), Mathe (6), Langaas (2), Sorensen (-), Fringen (-), Nilsen (-) –set inicial– Grondahl (5,2p), Pujol (-), Pettersen (3), Solstad (1), Blonz (-) i Svensson (1).