L’actualitat blanca

El Reial Madrid inicia el procediment per convocar eleccions

  • Florentino Pérez és al capdavant del club blanc des de fa quatre mandats

  • Els socis no voten des del 2006, quan va vèncer Ramón Calderón

El Reial Madrid inicia el procediment per convocar eleccions
1
Es llegeix en minuts

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ha sol·licitat a la Junta Electoral l’obertura del procediment de convocatòria d’eleccions a president i Junta Directiva, segons ha anunciat el club blanc aquest divendres.

«El president, sentida la Junta Directiva celebrada avui, i de conformitat amb l’article 38 apartat b dels estatuts socials del Reial Madrid CF, ha sol·licitat a la Junta Electoral l’inici del procediment de convocatòria d’eleccions a president i Junta Directiva», afirma el comunicat del club.

Florentino Pérez va ser proclamat president del Reial Madrid per última vegada el 19 de juny del 2017. Va ser l’únic candidat que es va presentar a les eleccions i va ser reelegit per al seu cinquè mandat. Al no haver-hi cap altra candidatura va ser nomenat de forma automàtica president del Reial Madrid pocs dies després que el primer equip completés una temporada coronada amb un històric doblet de Lliga (33 títol) i Lliga de Campions (dotzena, dues en tres anys), sense oblidar la Supercopa d’Europa amb què va començar la temporada i el Mundial de Clubs del Japó.

Així va començar el seu cinquè mandat al capdavant del club, tercer consecutiu, en tots sense oposició des que el 2009 va iniciar la seva segona etapa en la presidència blanca. En total, l’empresari ja fa més de 17 anys que és al capdavant del club.

Notícies relacionades

Encara no hi ha candidats per a les noves eleccions a la presidència del Reial Madrid. Els socis del club no han votat des del 2006, quan va vèncer Ramón Calderón.

Per ser candidat oficial és precís fer almenys 20 anys que s’és soci del club i avalar el 15 per cent del pressupost del Reial Madrid. L’empresari Enrique Riquelme, propietari de l’empresa energètica Cox Energy i que va ser membre de la directiva amb Ramón Calderón, i Vicente Boluda, president interí el 2009, han manifestat en els últims mesos la seva disposició a presentar-se a les eleccions, tot i que no han precisat si a aquestes o a les següents, d’aquí a quatre anys. Si s’hi presentessin dos o més candidats, les eleccions per a un nou mandat de quatre anys, fins al 2025, podrien celebrar-se a finals del mes de juny que ve.