OPERACIONS DISCUTIBLES

El Reial Madrid va seguir amb les proves menors estrangers malgrat la sanció FIFA

Segons Football Leaks, un dels pares va posar una reclamació el 2018 per denegar-li l’examen al seu fill i que d’altres no ho fessin

Florentino descarta el fitxatge de Thiago

Florentino descarta el fitxatge de Thiago

1
Es llegeix en minuts

Els fitxatges de menors segueixen polemitzant el futbol mundial. El portal d’investigació InfoLibre ha accedit a uns documents de Football Leaks que certifiquen que el Reial Madrid va continuar fent proves a menors estrangers el 2018, just dos anys després de ser sancionat per la FIFA.

El pare d’un dels nens que havien de passar l’examen, d’origen veneçolà i resident a Florida, va interposar un full de reclamacions el dia 20 de maig del 2018, quan va saber que li havien denegat les proves al seu fill de 7 anys. Aquell dia també havien sigut citats 10 nens estrangers a les instal·lacions de Valdebebas.

El club blanc era conscient d’això i així ho va confirmar en un correu Javier López, responsable dels serveis jurídics del Madrid: «Malgrat que hi ha una instrucció clara del club, el cert és que ho estem fent», es pot llegir al correu al qual ha accedit InfoLibre.

Notícies relacionades

El club va fer marxa enrere a l’adonar-se de la gravetat de la situació i va rebutjar un acord amb la Universitat de l’Esport de Pequín per entrenar 200 menors xinesos a Madrid. «És increïble. Aquest és un tema gravíssim», comentava Jose Ángel Sánchez, director general del moment, en una altra conversa amb Javier López.

CR7, blindat davant Hisenda

Aquesta setmana també van sortir a la llum unes cartes que va firmar Cristiano Ronaldo amb el Reial Madrid, que eximien al portuguès de les actuacions d’Hisenda. Aquests contractes li garantien un salari net independentment de les tributacions que corresponguessin. Gareth Bale també va demanar una clàusula d’«indemnitat fiscal general» al seu contracte i, tot i que els blancs no van accedir, van blindar els pagaments al seu agent Jonathan Barnett en una altra carta.