La polèmica

El Reial Madrid i Cacho estudien demandar Eufemiano Fuentes per les seves insinuacions de dopatge

  • El club blanc està molt molest per les insinuacions de dopatge fetes pel metge, que també va apuntar l’excampió olímpic de Barcelona-92

El Reial Madrid i Cacho estudien demandar Eufemiano Fuentes per les seves insinuacions de dopatge
2
Es llegeix en minuts

L’entrevista de Jordi Évole amb Eufemiano Fuentes no ha deixat impassibles els damnificats de les seves declaracions, començant pel Reial Madrid, que estudia demandar el metge per les sospites de dopatge fetes durant el programa, segons va avançar ‘Jugones’. 

Al ser preguntat el doctor per la seva relació amb diferents clubs de la Lliga, hi va haver respostes per a tot. Quan el va qüestionar, per exemple, sobre el seu possible assessorament als tècnics del València, el metge va ser rotund en la seva negació, però al ser preguntat pel mateix al Reial Madrid, la resposta va sembrar el dubte en l’ambient. Hi va haver un silenci llarg i un taxatiu «no et contestaré aquesta pregunta». 

Els serveis jurídics del club blanc ja estan preparant la documentació i podrien presentar la denúncia ben aviat. També va sortir malparada la Reial Societat, subcampiona de Lliga el 2003. «No vaig ser metge de la Reial, però els vaig assessorar d’alguna forma. Vull creure que vaig posar el meu gra de sorra en l’èxit d’aquella temporada». 

Cacho, «destrossat»

Notícies relacionades

Al ser qüestionat pels èxits de Barcelona-92, Fuentes va valorar la seva relació amb els atletes. «Vaig ser metge de potser 15 esportistes. Els Jocs es preparen a quatre anys vista i els serveis els pagaven els atletes», va declarar Eufemiano, que va revelar que en dues ocasions va quedar amb dos atletes, un dels quals Fermín Cacho, or als 1.500 metres. «A Fermín el vaig veure en una cafeteria i a l’altre a la grada. Em demanaven privacitat. La meva satisfacció era fer bé la meva feina i cobrar per això, però no donaré noms que no vaig donar fa 15 anys quan vaig ser detingut».

Al preguntar-li Évole si el va ajudar a aconseguir el seu èxit va deixar oberta l’ombra del dopatge: «Si et dic que no me’n recordo no em creuràs, però és més clar que l’aigua». Cacho es va mostrar aquest dilluns «destrossat» per les acusacions i es reunirà amb els seus advocats per decidir «més aviat que tard si demanda el metge canari.