Segona Divisió

Un Espanyol notable es queda a les portes del triomf a Gijón

  • L’equip periquito empata amb el Sporting (1-1) i segueix en lloc d’ascens directe, a quatre punts del Mallorca

  • Els blanc-i-blaus, sense RDT, van merèixer més a una segona part amb diverses ocasions

  • L’equip català afronta al març un calendari benèvol per consolidar el seu objectiu.

Un Espanyol notable es queda a les portes del triomf a Gijón
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No va poder emportar-se el triomf, però l’Espanyol va sortir de Gijón convençut que va pel bon camí per assegurar l’ascens, aquest objectiu innegociable que ha de complir com sigui. L’equip periquito va sumar un punt en un feu complicat, un Molinón on no ha aconseguit guanyar ningú aquesta temporada (1-1).

El bloc de David Gallego, l’extècnic blanc-i-blau, és l’únic que no ha perdut a casa. Aquest diumenge va faltar poc per trencar-se aquesta estadística, però va faltar eficàcia. Segurament amb Raúl de Tomás al camp la victòria hauria caigut del costat visitant. 

El pitxitxi de Segona

No estava RDT per unes molèsties que aconsellaven ser prudents. A l’Sporting, en canvi, no faltava Uros Djudjevic, un punta serbi perillosíssim que comanda la taula de golejadors de Segona. Amb la seva diana d’aquest diumenge suma 17 gols, dos més que el pitxitxi blanc-i-blau, que hauria d’ampliar el seu expedient al març. 

Surt ara l’Espanyol a un calendari amb escasses espines que ha d’aprofitar com sigui per acostar-se a la seva meta. El conjunt de Vicente Moreno ocupa ara la segona plaça, a quatre punts del Mallorca. Per darrere, sotja l’Almeria, a un sol punt, mentre Leganés i Sporting apareixen com les altres amenaces.

L’equip asturià, cinquè, es troba a sis punts més el goal-average dels periquitos. Mirant-ho així l’empat pot considerar-se positiu, però l’Espanyol va ser millor que el seu rival en el duel del Molinón. 

Gol d’Embarba

Amb Melendo com a principal novetat a l’onze, l’equip català va colpejar ràpid l’Sporting gràcies a una magnífica jugada. El mitjapunta del planter va filtrar una passada preciosa cap a Pedrosa, que va arribar fins a la línia de fons i va cedir enrere perquè Embarba (m. 12) batés a Mariño. Deu minuts després, no obstant, va aparèixer l’ariet de l’Sporting per posar les taules amb un gran xut que va sorprendre Diego López. 

Sense fer res de l’altre món, l’equip asturià va equilibrar el duel i va estar a punt de marxar per davant a l’intermedi. El VAR ho va evitar, ja que la pilota va rebotar a la mà de Gaspar abans de marcar. A la segona meitat, l’Espanyol va ser molt més ambiciós que l’Sporting, que es va limitar a defensar com va poder l’empat. 

Travesser d’Óscar Gil

Notícies relacionades

Dimata, el substitut de RDT, va protagonitzar dues oportunitats (m. 40 i 58) i Puado va cabotejar fora (m. 59) abans d’un doble acostament d’Embarba i Óscar Gil que va acabar amb un xut del lateral al travesser (m. 71).

Melamed va rematar alt (m. 80) a l’última ocasió dels periquitos. «Hem sigut superiors. Vam tenir prou oportunitats per guanyar. No estem contents, veníem a buscar la victòria, però cal valorar l’empat. No és fàcil fer aquest partit aquí», va resumir Moreno.