L’ESPORT I LA PANDÈMIA

La FIFA s’uneix a l’OMS i demana un accés just a les vacunes

Les estrelles participants al Mundial de clubs de Qatar faran una campanya de conscienciació contra la Covid-19

La FIFA s’uneix a l’OMS i demana un accés just a les vacunes
1
Es llegeix en minuts

La FIFA i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) s’han unit per promoure la necessitat d’un accés just a les vacunes, els tractaments i les proves diagnòstiques contra la Covid-19 i per animar a mantenir les mesures per prevenir la propagació del coronavirus i preservar la salut.

Durant el Mundial de clubs que comença aquest dijous a Qatar amb el Bayern com a representant europeu, la FIFA i l’OMS presentaran una campanya de conscienciació pública amb missatges de jugadors que es difondran als estadis i a la televisió. L’ús de mascaretes, el distanciament físic, la higiene de mans i la ventilació són els passos clau que els jugadors reiteraran al públic com a missatges per salvar vides.

Notícies relacionades

El president de la FIFA, Gianni Infantino, ha destacat que «tots hem d’exercir la nostra funció en la batalla contra el coronavirus, i per això demanem a la comunitat internacional que actuï de manera conjunta a fi de garantir la igualtat de condicions en l’accés a les vacunes, els tractaments i les proves diagnòstiques a tot el món».

La competició

Al capítol esportiu el torneig està preparat per viure el dijous dia 11 la final entre el Palmeiras i el Bayern, sempre que els dos vencin, a les semifinals que es juguen entre diumenge i dilluns pròxims, els guanyadors de les eliminatòries d’aquest dijous entre Tigres (Mèxic) i Ulsan Hyundai (Corea del Sud) i Al Duhail (Qatar) i Al Ahly (Egipte).