L’ADEU D’UN MITE

El metge de Maradona va falsificar la seva firma

A Leopoldo Luque li pot caure una pena d’entre sis mesos i dos anys de presó

maradona car 1200

maradona car 1200

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Gairebé dos mesos després de la mort de Diego Maradona i enmig de la discussió dels fills i familiars sobre el repartiment de la seva voluminosa herència, es va conèixer que l’últim metge personal del mite futbolístic argentí per excel·lència falsificava la seva firma. Una perícia cal·ligràfica va confirmar el que s’havia convertit en rumor abans i després de la defunció de l’excapità del seleccionat campió del món: el doctor Leopoldo Luque va adulterar la firma de Maradona per obtenir el seu historial clínic. Els fiscals ho van poder comprovar després d’haver trobat aquests documents durant un registre a casa del metge. Els papers van demostrar que Luque havia intentat diverses vegades imitar la firma de l’exfutbolista.

Perícia alternativa

Els especialistes convocats per la justícia van trobar sense gaire esforç les anomalies en el traç de signatura. Aquesta comprovació complica el panorama de Luque davant el jutge que investiga la causa de la mort de l’exfutbolista, de 60 anys.

Luque va falsificar la firma en un document presentat l’1 de setembre del 2020 davant la clínica on estava allotjat el seu pacient. D’aquesta manera, el metge podria ser imputat per ús de document privat adulterat, delicte que contempla de sis mesos a dos anys de presó.

Notícies relacionades

«Qui faci en part o tot sencer un document fals o n’adulteri un de veritable de manera que pugui resultar perjudicial, serà reprimit amb reclusió o presó d’un a sis anys si es tracta d’un instrument públic i amb presó de sis mesos a dos anys si es tracta d’un instrument privat», consignen els pèrits.

Luque podria convocar una perícia alternativa, però els mitjans de premsa de la ciutat de Buenos Aires consideren que ja no pot fer marxa enrere.

Temes:

Maradona