El saudita Al-Rajhi sorprèn els favorits en cotxes i Barreda somia en motos

• Al-Attiyah va retallar 49 segons a Peterhansel, que arriba a la penúltima etapa amb un matalàs gran per proclamar-se campió per 14a vegada

• L’abandonament de Cornejo en motos deixa molt oberta la general amb l’espanyol Barreda, quart, encara amb opcions

1

El pilot saudita Yazeed al-Rajhi (Overdrive Toyota) es va imposar en la 10a etapa del ral·li Dakar en la categoria de cotxes. Al-Rajhi, guanyador també de la setena especial, va batre per 2:04 minuts el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) en els 342 quilòmetres cronometrats des de Neom fins a Al-Ula.

El qatarià va retallar 49 segons en la general al francès Stéphane Peterhansel (X-Raid Mini JCW), tercer aquest dimecres. Al-Attiyah és segon al 17:01 minuts del 13 vegades campió del Dakar, que encararà l’especial més llarga i exigent d’aquesta edició amb un important matalàs. L’etapa d’aquest dijous comptarà amb 511 quilòmetres, dels quals 100 són de dunes.

Sainz, tercer

L’espanyol Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW), últim campió de la prova, arribarà a l’11a i penúltima etapa en la tercera posició de la general, amb una diferència d’1 hora, 3 minuts i 44 segons respecte a un líder molt sòlid.

En motos, l’argentí Kevin Benavides (Honda) és el nou líder després de l’abandonament del xilè José Ignacio Cornejo per una caiguda. La general queda ara molt oberta. Benavides treu 51 segons al nord-americà Ricky Brabec, defensor del títol. El britànic Sam Sunderland (a 10:35) i l’espanyol Joan Barreda (a 15:40) encara mantenen les seves opcions.