Peterhansel voreja el triomf

Sainz s’acomiada del Dakar per problemes tècnics

  • Dues punxades i una avaria perjudiquen el pilot madrileny, que acaba a 22 minuts de Peterhansel en la novena etapa

  • El pilot francès acaricia el triomf, ja que el qatarià Al-Attiyah també va tenir problemes mecànics i Sainz, tercer, se situa ja a més d’una hora

Sainz s’acomiada del Dakar per problemes tècnics
2
Es llegeix en minuts

El pilot espanyol Carlos Sainz (Mini) s’ha acomiadat de les seves opcions de revalidar el seu títol del Ral·li Dakar al deixar-se més de 22 minuts durant la novena etapa, amb sortida i arribada a Neom sobre 579 quilòmetres, 465 d’especial cronometrada, en què s’ha imposat el francès Stéphane Peterhansel (Mini), que consolida el seu liderat i voreja ja el triomf final pels problemes del madrileny i del qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota).

En una etapa bucle amb uns primers quilòmetres vorejant el mar Roig, Sainz va anar a remolc després de patir una inoportuna punxada a l’altura del quilòmetre 98, quan anava a només 10 segons del líder, Peterhansel.

Després de solucionar el problema i acumular minuts, el madrileny es va trobar amb dos nous contratemps al punxar per segona vegada i haver de reparar una avaria en el sistema de frens. Així, va entrar en meta onzè a 22:30 del vencedor del dia, un temps que perjudica de manera definitiva les seves opcions de revalidar el títol.

Nani Roma, cinquè

I és que malgrat que continua tercer en la general provisional, la seva distància respecte a ‘Monsieur Dakar’ és ja de més d’una hora (1:02:25). Al gal, a més, el va somriure la sort també amb una altra doble punxada del segon de la general, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota), que va entrar segon a 12 minuts i que ara està a 17:50.

El sud-africà Giniel de Villiers (Toyota), a 12:19, va ser tercer aquest dimarts, mentre Nani Roma (BRX) va entrar dècim a 21:39 del guanyador i és cinquè de la provisional, tot i que a 2:42:38.

Cornejo, líder en motos

Mentrestant, el pilot argentí Kevin Benavides (Honda) es va imposar en la categoria de motos, un dia en què l’espanyol Joan Barreda (Honda) va acabar setè i va cedir gairebé un quart d’hora respecte al guanyador.

Notícies relacionades

Benavides va entrar a la meta amb un crono de 4:49:15, amb 1:18 respecte al vigent campió, el nord-americà Ricky Brabec (Honda), a qui l’organització va compensar el temps que va invertir a ajudar el ja retirat Toby Price, i amb 1:34 d’avantatge respecte al seu company i líder de les dues rodes, el xilè Nacho Cornejo (Honda).

Cornejo va ser l’encarregat d’obrir pista i malgrat tot reté la primera plaça de la general amb 11:24 sobre l’argentí, que ascendeix del quart al segon lloc. El britànic Sam Sunderland (KTM), que també es va aturar a assistir Price i que va acabar quart, tanca el podi provisional de les dues rodes (14:34).