El Leeds de Bielsa cau contra el Crawley, un de quarta amb un actor de ‘reality’ a les seves files

El conjunt local va alinear l’actor en el temps afegit quan ja guanyava per 3-0

Manchester City, Chelsea i Totteham resolen els seus duels sense problemes

2
José María Expósito

La trajectòria de l’acabat d’ascendir Leeds a la Premier està sent bona (12è classificat), però les copes li estan sentant malament al conjunt de Marcelo Bielsa. Si a la Copa de la Lliga va caure a la primera en mans del Hull City, de la tercera divisió, aquest diumenge el seu botxí a l’ FA Cup ha sigut el Crawley Town, de la quarta divisió, que ha endossat un 3-0 inapel·lable als blancs, tot i que més que el resultat l’humiliant ha sigut que el rival acabés amb el protagonista d’un ‘reality’ televisiu a les seves files.

És la tercera temporada de Bielsa al capdavant del Leeds i en cap d’elles ha aconseguit superar la primera ronda de la Copa. El tècnic argentí ha donat descans a molts dels seus titulars i ho ha pagat. Després d’acabar la primera meitat sense gols, Kiko Casilla n’ha encaixat dos als primers compassos de la segona.

El tercer gol va permetre al Crawley no només segellar el partit, sinó fer jugar Mark Wright, un conegut protagonista de ‘realities’ televisius al Regne Unit que com a juvenil va militar al West Ham, l’Arsenal i el Tottenham i que roda un documental amb el club de Sussex sobre el seu intent de tornar a ser jugador professional. No va poder imaginar-se un guió millor.

Les sorpreses d’aquest tipus són un dels grans al·licients de les primeres rondes d’aquesta competició, tot i que només una vegada abans un equip de quarta havia derrotat per tres o més gols un de primera.

City, Chelsea i Tottenham compleixen

A diferència del Leeds, sí que han complert la seva missió el Manchester City, el Chelsea i el Tottenham. L’equip de Pep Guardiola no va donar opcions al Birmingham d’Aitor Karanka a l’Etihad (3-0). Els de Manchester van sortir amb un equip molt reconeixible i van encarrilar aviat l’eliminatòria. Bernardo Silva va marcar per partida doble en el primer quart d’hora i Foden va sentenciar als 30 minuts.

El Chelsea de Frank Lampard també va voler evitar-se problemes. Mason Mount i Timo Werner van marcar el camí a la primera part i Callum Hudson-Odoi i Kai Havertz van sentenciar a la segona. Per a Werner era el seu primer gol en 13 partits, després d’un mal inici de temporada al seu nou club.

Al Tottenham de José Mourinho li va tocar enfrontar-se al rival més fluix dels que segueixen a la Copa, el Marine FC, de vuitena categoria. Era la segona vegada que un equip d’aquesta divisió arribava a la tercera ronda i la primera que es mesurava contra un equip de primera divisió. Posant seguides les taules de cada divisió, entre els dos equips hi ha 161 esglaons, la diferència més gran mai vista en un partit de l’FA Cup. I s’està notant sobre la gespa. Al descans, el conjunt londinenc guanya per 0-4.