SEGONA DIVISIÓ

L’Espanyol supera el Castelló i creua l’equador de la Lliga al capdavant

  • L’equip blanc-i-blau, campió d’hivern, suma una plàcida victòria amb gols de Melamed i Puado (0-2)

  • La derrota del Mallorca a Las Palmas i l’ajornament del partit de l’Almeria reafirmen el liderat periquito

L’Espanyol supera el Castelló i creua l’equador de la Lliga al capdavant
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La meitat de la feina ja està feta. L’Espanyol ha creuat aquest diumenge equador de la Lliga i ho ha fet ratificant el seu liderat, gràcies a una còmoda victòria sobre el Castelló (2-0) que el confirma com a campió d’hivern de Segona. El camí de tornada a Primera es presentava com un calvari per al club blanc-i-blau, però la bona marxa de l’equip ho està convertint en una cosa diferent, una mena de camí de Santiago, de reflexió i autodescobriment, molt allunyat d’una penitència pels pecats de la temporada passada.  

La Segona Divisió és llarga i sovint traïdora (que l’hi diguin al Saragossa, tants anys encallat i que el curs passat tenia l’ascens lligat fins que va arribar la Covid), pel que no convé llançar les campanes al vol, però a la meitat del camí l’Espanyol és líder amb tres punts d’avantatge sobre el Mallorca, que ahir va rebre davant el Las Palmas (0-1) la mateixa medicina que els periquitos fa una setmana, i quatre sobre l’Almeria, a qui el ‘Filomena’ va impedir disputar el seu compromís a Leganés. Aquests tres equips semblen destinats a lluitar per les dues places d’ascens directe. Ser tercer aboca a un ‘play-off’ de pronòstic incert.

No cabia cap altre resultat que no fos la victòria davant un Castelló en caiguda lliure. L’Espanyol és el millor local de la categoria i dimecres a la Copa va poder rotar gairebé tot l’equip. Només Miguelón, Calero i Embarba van repetir en l’onze de Vicente Moreno, que malgrat la bona feina d’Oier no va tenir dubtes a la porteria: el porter de la Lliga és Diego López.

Regals orelluts 

L’Espanyol va encarrilar aviat el partit gràcies a un regal visitant i la murrieria de Nico Melamed. La defensa blanquinegra (aquest cop amb la franja verda) no va estar fina per rebutjar una falta lateral i el periquito del planter va estar atent per, quan finalment la pilota va caure a la gespa pentinada per Puado, armar ràpidament el xut i batre el porter (m. 7).

El gol va fer brollar l’orgull orellut, que va pressionar i va entreveure l’empat en dues ocasions. Pedrosa va evitar primer el xut de prop de Zlatanovic i després Diego López va fer una gran parada al cop de cap del davanter des de l’àrea petita.

Raúl de Tomás, que va rebre el trofeu de millor jugador del desembre (l’Espanyol sospira perquè arribi al més aviat possible el tancament del mercat d’hivern), va fallar una clara ocasió, però es va redimir poc després amb la passada del 2-0. L’intent de rebuig de Satrústegui va rebotar en Puado i va entrar a la porteria (m. 36).

La segona meitat va ser un monòleg dels periquitos, que sense donar gas a fons van poder ampliar el marcador. Puado va marcar en fora de joc, a Embarba, RDT i Pol Lozano els va faltar punteria i Fran Mérida va veure com li treien la pilota sobre la línia de gol en el 89.

Fitxa tècnica

ESPANYOL: ESPANYOL: Diego López; Miguelón, David López, Calero, Pedrosa; Darder, Keidi Baré; Embarba, Melamed, Puado; Raúl de Tomás. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Melendo per Melamed (m. 64); Fran Mérida per Darder (m. 74); Wu Lei per Puado (m. 74); Vargas per Embarba (m. 87); Pol Lozano per Keidi Baré (m. 87).

Notícies relacionades

CASTELLÓ: Álvaro Campos; Iago Indias, Gálvez, Satrústegui; Guillem Jaime, Arturo Molina, Señé, Marc Mateu; Fidalgo, Paolo Fernandes, Zlatanovic. Tècnic: Óscar Cano. Canvis: Jorge Fernández per Fidalgo (m. 61); Juanto per Paolo Fernandes (m. 61); Rubén Díez per Zlatanovic (m. 61); Marc Castells per Gálvez (m. 83); Delgado per Satrústegui (m. 87).

GOLS: 1-0 (m. 7), Nico Melamed; 2-0 (m. 36), Puado.

Temes:

Espanyol