ELS ESTRALLS DE LA TEMPESTA DE NEU

El ‘Filomena’ ajorna cinc partits de Primera i Segona

L’Atlètic-Athletic queda suspès sense data, com tres duels de Segona, i l’Elx-València es desplaça a dilluns

El Barça femení, aïllat en un hotel de Madrid, no entén que se l’obligués a viatjar a la capital i que després se suspengués el xoc

El ‘Filomena’ ajorna cinc partits de Primera i Segona
4
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El futbol no està sent aliè al caos que el ‘Filomena’ està causant a Espanya i especialment a Madrid. Cinc partits de Primera i Segona han sigut ajornats, entre ells l’Atlètic-Athletic que s’havia de disputar aquesta tarda a partir de les 16.15h. També la lliga femenina està patint el caos generat per la tempesta de neu, amb el Barça indignat i desconcertat després de veure’s obligat a viatjar fins a Madrid per a, una vegada allà, conèixer la suspensió del seu duel amb el Madrid CFF.

L’Atlètic en sumarà un més a la seva llista de partits pendents després que la Lliga confirmés l’ajornament sine die del seu partit contra l’Athletic al Wanda Metropolitano. El conjunt de Marcelino García Toral va arribar a volar divendres a la tarda fins a la capital, però a causa de les condicions meteorològiques l’avió va sobrevolar diverses vegades Barajas sense que li poguessin concedir pista i va haver de tornar a Bilbao.

Barajas tancat

La idea era tornar a volar aquest dissabte, però el tancament de l’aeroport ho feia impossible. També es preveien dificultats perquè la mateixa plantilla de l’Atlètic i l’equip arbitral arribessin a l’estadi, en aquest cas a causa del mal estat de les carreteres a la zona. Veient el context, la Lliga va sol·licitar al Comitè de Competició la suspensió de la trobada argumentant a més del tancament de Barajas «la impossibilitat de disposar del camp en condicions òptimes».

«La data de disputa de la trobada es comunicarà en els pròxims dies i haurà de ser una de les dates disponibles del calendari de competició», va afegir l’organisme. Aquest mateix dissabte també s’ha donat a conèixer que l’Elx-Getafe de diumenge quedava ajornat fins dilluns a les 19.00 hores a causa de les dificultats de l’equip de José Bordalás per desplaçar-se fins al Martínez Valero, però en el cas de l’Atlètic-Athletic no cabia aquesta possibilitat. Els de Simeone s’enfronten aquest dimarts al Sevilla (partit ajornat de la primera jornada), amb la qual cosa caldrà esperar que l’Athletic caigui eliminat a la Copa (els matalassers ja ho van fer contra el Cornellà) per trobar un buit al calendari.

En segona Divisió tampoc es jugaran aquest diumenge tres xocs amb equips madrilenys implicats: Mirandés-Rayo Vallecano, Alcorcón-Albacete i Leganés-Almeria. Les noves dates també estan encara per decidir.

El València-Valladolid i l’Osasuna-R. Madrid

Un altre partit que pot estar a l’aire és el Valladolid-València de diumenge. A Pucela treballen per tenir a punt la gespa de Zorrilla, conegut no per caprici com l’estadi de la pulmonia. El València va anunciar que avançava el seu pla de viatge i volaria aquest mateix dissabte, però la Lliga finalment li ha recomanat que ho faci el mateix diumenge, quan les condicions haurien de ser més benignes.

Una cosa similar ha passat amb l’Osasuna-Real Madrid d’aquest dissabte. L’equip blanc va avançar la seva rutina i va volar divendres a la nit, tot i que l’expedició va esperar retinguda durant dues hores a l’avió a poder enlairar-se, una cosa que finalment va succeir a les 11 de la nit. L’hora del partit, les 21.00 hores, no serà la millor vistes les circumstàncies, ja que a més es preveu que la nevada s’intensifiqui a Pamplona a partir de les 19.00 hores, però de moment tota apunta que es podrà jugar. Un equip de quaranta persones ha retirat la neu que s’havia acumulat a les últimes hores a la gespa i s’estan movent els llums de calor per les diferents zones del camp perquè segueixi en bon estat.

Indignació al Barça femení

Qui segur que no jugarà aquest dissabte és el Barça Femení, que es troba aïllat en un hotel de Madrid després d’haver de viatjar a la capital i que finalment se suspengués la seva trobada contra el Madrid CFF previst a les 12.30 hores a l’Antiguo Canódromo. «No es podia saber...», va tuitejar amb ironia el seu entrenador, Lluís Cortés.

Notícies relacionades

Diverses jugadores es van mostrar indignades per haver hagut de viatjar malgrat que tot assenyalava que succeiria el que ha passat. «Pensarien... aquestes noies de Barcelona que vagin a veure el ‘Filomena’ que si no fins d’aquí uns altres 12 anys no el podran veure de prop. Doncs no, no entenem com se’ns va permetre viatjar», va escriure una enfadada Jenni Hermoso.

La noruega Caroline Graham Hansen va fer ús de la seva experiència amb la neu i el fred per criticar la federació: «Com a noruega no puc entendre com la federació espanyola va pensar que seria segur enviar un equip travessant les muntanyes quan la previsió del temps parla de nivells d’alerta groc i taronja».