EL RAID ARRIBA AL SEU EQUADOR

Dakar 2021: Barreda i Sainz guanyen la sisena etapa i retallen distàncies

  • El motociclista castellonenc iguala els 27 triomfs d’Arcarons i entra en el top 3 de la història de la prova

  • Sainz aconsegueix la seva segona victòria parcial i retalla 7 minuts a Peterhansel i Al-Attiyah

Dakar 2021: Barreda i Sainz guanyen la sisena etapa i retallen distàncies
1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Doble victòria espanyola en la sisena etapa del Dakar. Joan Barreda continua reivindicant un lloc d’honor en la història de la prova i aquest divendres, abans de la jornada de descans que marca l’equador de la carrera, s’ha aixecat a Hail amb la seva 27a victòria d’etapa al top 3 de participants amb més triomfs parcials. Com el motociclista castellonenc, el madrileny Carlos Sainz s’ha imposat en cotxes i també ha aconseguit retallar mínimament la distància que el separa del cap.

Barreda ja és un més entre els mites del Dakar. El pilot d’Honda, que ja ha fet tres victòries en aquesta edició (la meitat de les etapes disputades) ha igualat els 27 triomfs de Jordi Arcarons, i és a només sis de Cyril Despres i Stéphane Peterhansel.

Price, nou líder en motos

Barreda no ho ha tingut fàcil en una etapa que es va haver de retallar en 100 quilòmetres, fins als 347, i en què ha hagut de lluitar i arriscar fins al final pel triomf parcial. El botsuanès Ross Branch (Yamaha) s’ha quedat només 13 segons i l’australià Daniel Sanders, a 53.

Notícies relacionades

L’argentí Kevin Benavides, que dijous va acabar líder però amb el nas fracturat, s’ha deixat gairebé 10 minuts i ara és segon, darrere de l’australià Toby Price. Barreda és setè en la general a 6.25 minuts.

Peterhansel mana en cotxes

Sainz també arriba a la jornada de descans amb millors sensacions que les que va acabar els últims dies. El Matador ha aconseguit el seu segon triomf d’etapa en aquesta edició, i ha retallat amb el Mini una mica més de 7 minuts als Toyota de Nasser al-Attiyah i de Stéphane Peterhansel, separats a la meta per només 18 segons. Monsieur Dakar manté el liderat amb 5.53 minuts sobre el seu company qatarià, mentre que Sainz segueix en la tercera plaça a 40.39 minuts.