DUEL DE LA CAPITAL

Un derbi per decidir el destí de la Lliga

L’Atlètic aspira a deixar el Madrid a nou punts de distància

Un derbi per decidir el destí de la Lliga
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Tot i que encara no s’ha consumit el primer terç de la Lliga i Zidane ve de dues victòries tan impredictibles com balsàmiques, el Madrid afronta contra l’Atlètic més que un derbi hivernal, és una altra final per no allunyar-se més en la classificació del seu veí de la capital (ja són sis punts amb un partit més), llançat amb 26 punts de 30 de possibles i set victòries consecutives, a un pas de deixar la Lliga gairebé sentenciada.

El discurs de Zidane mai canvia i continua assumint les tempestes així que arriben, però després de classificar-se per a vuitens de final de la Champions i acumular dos partits sense rebre gols, ho fa amb un to més confortable. «Aquí només hi ha finals, sempre», va dir el francès.   

El cert és que, per tercera vegada aquesta setmana, el Madrid s’enfronta a un partit fonamental per mantenir vives les seves expectatives a la Lliga després d’haver acumulat molt dèficit amb actuacions lamentables. 

L’equip de Zidane és a una derrota d’assolir els nou punts de desavantatge, el màxim que ha retallat un campió de Lliga en la història, amb un partit més que un Atlètic al qual li quedaria un panorama immillorable, amb el Barça 12 punts, per assaltar el títol, només a expenses d’un enfonsament blanc-i-vermell perquè hi hagi un altre campió. Ni el mític esperit de les remuntades blanques sembla capaç d’ajudar a emprendre, en aquesta temporada plena d’excuses sustentades en la pandèmia, una proesa històrica d’aquesta magnitud. 

Torna Fede Valverde

Així, un empat no seria mal negoci per a tots dos, sobretot per a un Zidane que continua amb Hazard de baixa. Carvajal tornarà a l’onze blanc, després de ser a la banqueta contra el Borussia, i l’uruguaià Fede Valverde ho ha fet a la convocatòria, després de més de 30 dies absent. En cas de guanyar, el Madrid li tornaria emoció a una Lliga en què els màxims favorits són lluny del seu millor nivell.

L’equip de Simeone també va resoldre la seva final europea a Salzburg per passar a Champions i contra el Madrid arriba amb la seva aposta de tres centrals i Carrasco en la posició de carriler molt ben fonamentada, amb bon joc i bons resultats. 

Notícies relacionades

L’evolució cap a un joc amb més intenció ofensiva, sustentat en la qualitat del Joao Félix i la capacitat de resolució de Luis Suárez, està trobant recolzaments per als blanc-i-vermells en la seva històrica fiabilitat defensiva. Porta dos gols en contra en deu partits d’una competició domèstica en què l’objectiu més urgent dels de Simeone és eludir un favoritisme amb què ja conviu. «És el favorit, segur. L’Atlètic és el primer, és el que està demostrant», va afirmar sense objeccions Zidane.

El que sí que farà el gran estat de forma de l’Atlètic és tornar a posar a prova aquesta tendència de donar la seva millor versió en els partits més importants que ha pres el Madrid en els últims temps, tot i que hagin arribat entre relliscades injustificables. Una lectura més freda porta a pensar que al projecte de Zidane no li sobra res contra cap rival i només a màxim rendiment aconsegueix resultats dignes de les seves aspiracions. 

Alineacions probables: