Champions d’Àsia

El Vissel Kobe d’Iniesta arriba a les semifinals de la Champions asiàtica

L’equip de l’exblaugrana, que només va poder jugar uns minuts, es classifica després d’una llarga tanda de penals

Soccer Football - AFC Champions League - Quarter Final - Vissel Kobe v Suwon Bluewings - Al Janoub Stadium  Al Wakrah  Qatar - December 10  2020 Vissel Kobe s Andres Iniesta and teammates celebrate after winning the penalty shootout REUTERS Ibraheem Al Omari

Soccer Football - AFC Champions League - Quarter Final - Vissel Kobe v Suwon Bluewings - Al Janoub Stadium Al Wakrah Qatar - December 10 2020 Vissel Kobe s Andres Iniesta and teammates celebrate after winning the penalty shootout REUTERS Ibraheem Al Omari / IBRAHEEM AL OMARI

1

El Vissel Kobe japonès, que tan sols va poder comptar amb Andrés Iniesta en els set últims minuts de la pròrroga, es va classificar per a les semifinals de la Lliga de Campions d’Àsia a l’imposar-se a l’Al Janoub Stadium d’Al Wakrah (Qatar) al Suwon Samsung Bluewings sud-coreà en la tanda de penals (7-6) després d’acabar el xoc i la pròrroga amb empat a un.

El Vissel Kobe s’enfrontarà diumenge a un altre quadro sud-coreà, l’Ulsan Hyundai, que prèviament va superar el Beijing Guoan xinès per 2-0 amb un doblet del brasiler Junior Negao. El guanyador jugarà la final del torneig continental asiàtic el dia 19 davant el Persèpolis iranià, guanyador de la zona oest.

Finalment, les molèsties a la cama dreta li van impedir a Iniesta entrar a l’equip titular d’Atsuhiro Miura. El quadro nipó va trobar a faltar la qualitat i clarividència de l’internacional espanyol, sobretot quan es va veure per darrere al marcador quan Park Sang-Hyuk va obrir el compte als set minuts.

Penal encertat

Per a la seva fortuna, Kim Tae-Hwan va ser expulsat als 38 minuts i va arribar l’empat als 40, obra de Kyogo Furuhashi, però el Vissel ja no va poder aprofitar la seva superioritat numèrica per sentenciar abans del final del xoc, per la qual cosa es va haver de recórrer a la pròrroga.

Iniesta, que es va haver de retirar en l’anterior partit davant el Xangai SIPG amb molèsties a la cama dreta, va saltar a la gespa als 113 minuts, però no va poder impedir que s’arribés a la tanda de penals.

Va obrir el compte Kim Gun-Hee per als sud-coreans i va respondre l’espanyol, ferm, per estrenar el caseller del Vissel en aquesta ‘loteria’. Ningú va fallar fins al tretzè xut. Va fallar Jang Ho-Ik i Noriaki Fujimoto va firmar el 7-6 que va donar el pas al quadro japonès, que continua fent història en la seva estrena en la Champions asiàtica.