Les jugadores de Lluís Cortés deixen l’eliminatòria de setzens encarrilada

PSV s Dutch midfielder Julie Biesmans (L) and Barcelona s Dutch forward Lieke Martens fight for the ball during the UEFA women s Champions League football match between PSV women and FC Barcelona women at PSV Campus De Herdgang in Eindhoven  the Netherlands  on December 9  2020  (Photo by Jeroen Putmans   ANP   AFP)   Netherlands OUT

PSV s Dutch midfielder Julie Biesmans (L) and Barcelona s Dutch forward Lieke Martens fight for the ball during the UEFA women s Champions League football match between PSV women and FC Barcelona women at PSV Campus De Herdgang in Eindhoven the Netherlands on December 9 2020 (Photo by Jeroen Putmans ANP AFP) Netherlands OUT / JEROEN PUTMANS

1

ElBarcelonava tornar a laLliga de Campions femenina com si es tractés d’una simple continuïtat de les exitoses dues temporades anteriors i va vèncer per1-4 el PSV Eindhovenen l’anada delssetzens de final per donar un primer cop sobre la taula.

I ho va aconseguir sense necessitat d’acostar-se al seu màxim potencial, cometent errors poc habituals, sobretot a la sortida de la pilota.

Ja en el minut 4, l’equip deLluís Cortésva deixar clara la seva superioritat davant un conjunt debutant en la competició amb una rematada de cap de la màxima golejadora històrica del club,Jennifer Hermoso, que es va convertir en el primer gol de l’eliminatòria.

Oshoala hauria pogut començar a obrir un enfonsament en el 18, però el seu xut va ser massa bombat. A partir de llavors el PSV Eindhoven va sortir de la seva àrea i va plantar cara a les blaugranes, que de tota manera van continuar tenint el control de la pilota.

Bona combinació

La treva va durar fins a prop del descans, quan un centre precís d’Ouahabi des de la dreta el va rematar una altra vegada de cap Hermoso. La pilota es va estavellar als peus de Van den Berg, que va observar amb desesperació que la seva fortuïta intervenció finalitzava amb la pilota a la xarxa.

A punt van estar d’escurçar distàncies al marcador les locals, però Smits no va ser capaç d’aprofitar en el minut 54 un error de Sandra Paños, que va tornar a la porteria després de la seva lesió.

Oshoala, en el 66, amb una rematada de puntera després d’una excel·lent jugada de combinació del Barcelona, i Martens, en el 75, amb una definició de mestra pràcticament van sentenciar l’eliminatòria.

Però abans del xiulet final, Smits va fer el gol de l’honor després de plantar-se sola davant Paños en una contra.