JORNADA DECISIVA DE CHAMPIONS

Una final europea abans de temps per al Madrid

  • Els blancs poden passar a vuitens o caure eliminats si perden davant el Borussia Monchengladbach
  • Zidane recupera Sergio Ramos i Dani Carvajal per poder alinear la seva defensa titular davant els alemanys
Una final europea abans de temps per al Madrid
3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Tot i que es pot afirmar sense vacil·lació que el Reial Madridés un club expert en finals, vencedor de moltes d’importants, això d’aquest dimecres no és el mateix. No se solen donar, entre els equips més acostumats a guanyar, finals anticipades, fora de lloc, encara en ple mes de desembre, en les quals el premi no és un títol, sinóevitar un cataclisme. Els equips més humils estan acostumats que els seus trofeus siguin intangibles, que el premi de les seves finals sigui no descendir, a penes mantenir un estatus. Això és pel que es juga l’equip de Zidane, per no caure eliminat. 

El Madrid serà a vuitens de final de la Lliga de Campionssi guanya el seu partit davant el Borussia Monchengladbach, el líder del grup al qual val amb l’empat en qualsevol cas. «Sabem queés el partit més important de l’any. Hem d’encarar-lo com una final», va ratificar en la prèvia Casemiro. L’alternativa és que l’equip caigui eliminat per primera vegada en una lligueta de la màxima competició europea, més fins i tot, pot acabar quart en el grup i eliminat de tota competició europea.

Si l’equip de Zidane manté la seva actual tercera posició (si empata o perd), jugarà la segona competició europea 26 anys després, des del desembre del 1994, el dia que l’Odense danès va eliminar l’equip entrenat per Jorge Valdano a l’antigaCopa de la UEFA, ara Lliga Europa.

La clau del futur blanc, si no guanya, està en l’altre partit del grup, unInter de Milà-Xakhtarcondicionat per la possibilitat, molt comentada a Itàlia, delbiscotto. Si guanyen els interistes, l’empat entre el Madrid i el Borussia classificaria els dos per a vuitens i deixaria fora els de Conte, un acord tàcit que sobrevola el partit del Madrid. «Això és la Champions, no és un torneig de bar», va dir el tècnic italià en la prèvia. 

El judici a Zidane

El Madrid viu desorientat en un paper de debilitat al qual no està acostumat. Les victòries ja no són balsàmiques i, tot i que els blancs van fer un esforç furibund per guanyar amb el mínim el cap de setmana a Sevilla, la necessitat continua apressant unZidane permanentment enfosquit pel núvol del comiat. El francès no és d’aquesta corda d’entrenadors que utilitzen les roda de premsa al seu favor, no es preocupa per enviar missatges, per copar titulars amb una arenga pública. En les seves compareixences diuen més les preguntes que les respostes: «¿S’imposa en el judici que hi ha sobre vostè?, ¿el preocupa que es digui que la culpa és de Zidane?, ¿el sorprendria ser acomiadat si no guanya?», li van preguntar. No va respondre amb res gaire altisonant:«Estem acostumats a jugar sota pressió. No penso en cap altra cosa que no sigui guanyar», va dir. 

El cap de setmana espera a la Lliga el derbi de la capital contra l’intractableAtlètic de Simeone, llançat en el campionat domèstic i amb l’opció de deixar els de Zidane, amb un partit menys, a una distància de nou punts, l’esmentada xifra que marca el màxim desavantatge retallat en la història per un campió de la Lliga.

Tornen Ramos i Carvajal

Notícies relacionades

Just a temps, com en els guions de les pel·lícules, la recuperació a última hora deSergio Ramos i Carvajaldona a Zidane l’opció de tornar a alinear la seva defensa titular, una última bala d’esperança per al dia decisiu en la competició fetitxe. 

L’absència d’Odegaard en l’últim entrenament va confirmar que el noruec no hi serà, afligit de molèsties musculars, i s’uneix a Hazard, Mariano i Valverde en la llista de baixes. Tampoc es va entrenarJovic, abans que s’oficialitzés que pateix una lesió muscular, després de superar el coronavirus, que el tindrà uns deu dies de baixa.

Alineacions probables: