Les ‘Guerreres’ passen ronda en l’Europeu femení d’handbol després de fregar el desastre

Carmen Martín i la intensitat defensiva eviten davant la República Txeca l’eliminació de les subcampiones del món

1
Roger Pascual

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

Les ‘Guerreres’ segueixen dempeus en l’Europeu malgrat haver-se abocat al precipici contra la República Txeca (27-24). Fent honor al seu sobrenom, les vigents campiones del món es van moure amb audàcia pel congost i van evitar marxar a les primeres de canvi de l’Europeu femení d’handbol. Després de perdre sorprenentment davant Rússia en el seu debut i empatar davant Suècia, en tenien prou amb un empat per passar de ronda. Sense haver-se trobat a si mateixes, van estar a punt d’anar-se’n abans de l’esperat, però amb una gran defensa i la inspiració de Carmen Martín (12 gols)van aconseguir la gesta i ficar-se en la segona fase.

Nerviosismes, precipitació i ansietat van asfixiar les ‘Guerreres’ des de l’inici del pols contra les txeques. Sense governar en cap moment l’enfrontament, van permetre que els seus rivals comencessin a creure a donar la sorpresa. Més còmodes en l’intercanvi de cops, les txeques van començar a prendre distàncies i van obrir una primera bretxa, 5-8.Carlos Viverva parar el partit per intentar recompondre el desastre, però les paraules del seleccionador van ser en va. La República Txeca se n’anava al descans amb un botí de cinc gols (11-16), que podria haver sigut encara més gran si amb el temps complertMarcikovano hagués enviat un penal al pal.

Però en el segon acte a les txeques els van començar a entrar els dubtes i se’ls van encongir els braços. Apujant la intensitat defensiva, les ‘Guerreres’ van aconseguir col·lapsar l’atac del seu rival, que va estar 10 minuts sense marcar. Tirant d’ofici, les subcampiones del món van aconseguir empatar a 23. I Carmen Martín, que va transformar els seus 12 llançaments, donava l’avantatge espanyol 50 minuts després i a tres del final. Els nervis havien canviat de bàndol i Hurychova esclatava a plorar al deixar la seva selecció amb una menys per precipitar-se en el canvi.Carmen Camposamb el seu primer gol en el torneig i la vuitena parada deMerche Castellanos van certificar una victòria que, a més de donar la classificació, pot ser un punt d’inflexió per a les tropes de Viver.