Eliminatòries sud-americanes

L'Argentina guanya amb comoditat 2-0 el Perú a Lima

Messi va jugar un bon partit però li va faltar el gol, que va buscar al llarg dels 90 minuts

«Estic content per la victòria, l'havíem vingut a buscar», l'astre del FC Barcelona

AME9081. LIMA (PERÚ), 17/11/2020.- El jugador Pedro Aquino (d) de Perú disputa el balón con Lionel Messi de Argentina hoy, en un partido de las Eliminatorias Sudamericanas para el Mundial de Catar entre las selecciones de Perú y Argentina en el estadio Nacional en Lima (Perú). EFE/ERNESTO BENAVIDES POOL

AME9081. LIMA (PERÚ), 17/11/2020.- El jugador Pedro Aquino (d) de Perú disputa el balón con Lionel Messi de Argentina hoy, en un partido de las Eliminatorias Sudamericanas para el Mundial de Catar entre las selecciones de Perú y Argentina en el estadio Nacional en Lima (Perú). EFE/ERNESTO BENAVIDES POOL / ERNESTO BENAVIDESPOOL (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

«Estic content per la victòria, l'havíem vingut a buscar. Des del principi vam fer un grandíssim partit. Van arribar els gols i moltes ocasions», va dir  Leo Messi, capità de la selecció argentina, després de la seva victòria a Lima contra el Perú per 2-0. Els gols van ser anotats en el primer temps per Nicolás González (15 minuts) i  Lautaro Martínez (27 minuts), en les dues ocasions com a conseqüència de bones combinacions ofensives. Messi va estar molt a prop en diverses oportunitats de celebrar el seu. Per al golejador històric de l'equip albiceleste el triomf ha permès treure's el regust de l'empat amb els paraguaians a Buenos Aires. «Ho necessitàvem després del partit que no vam poder guanyar».

Argentina té  deu punts de 12 possibles  en les eliminatòries sud-americanes per al Mundial 2022. «S'ha guanyat, i és important per sumar, que les eliminatòries són complicades. Sumar és boníssim». La selecció només és superada pel Brasil, i els dos equips, els més poderosos de la regió, s'enfrontaran el març que ve.

A l'acabar el partit, l'astre del FC Barcelona no va dubtar de la superioritat de la selecció. Al seu criteri, la diferència de gols hauria d'haver estat més gran. «En el segon temps vam ser superiors, no vam tenir la sort de convertir”. Aquest és el camí que hem de seguir. Estem creixent com a equip com a grup.  Guanyar bé en les eliminatòries no és fàcil».

Aquesta vegada hi va haver aplaudiments

Aquesta vegada la premsa no es va guardar elogis. El diari esportiu 'Olé' va considerar que la selecció «va trobar opcions de toc  en diferents sectors del camp a partir de moviments precisos i així va desbloquejar un partit inicialment semblant». Messi aquesta vegada va estar ben acompanyat per Giovani Lo Celso. El diari 'La Nación' va estimar que l'home del Tottenham pot convertir-se en un soci ideal del capità.

«La selecció potser no es llueix i té diversos aspectes per millorar a l'hora de defensar i associar-se, però mai es resigna la seva voluntat.  Corre, lluita i es desviu fins al final», va dir 'Página 12'.

Notícies relacionades

Lionel Scaloni va expressar la seva satisfacció pel treball dels seus jugadors. «Crec que tot el planter entén que les eliminatòries són molt complicades. Nosaltres intentem que ens vegin com  una selecció difícil a qui enfrontar-se».

Això és també el que pensa la seva màxima figura. Se'l nota còmode, a Messi, com a líder d'una nova generació de jugadors. Tan sols queden Ángel Di María i Nicolás Ottamendi de la vella guàrdia. «Vinc aquí, intento donar el màxim  i em veig capacitat per donar a aquest grup i seguir amb la samarreta. Em sento bé i si el DT decideix que hi sigui, hi seré. I si no, no. Em sento bé per continuar venint, treballant i sumant partits i victòries», va dir encara amb la respiració del partit, abans d'abandonar l'estadi de Lima.