Dani Sordo repeteix victòria en el Ral·li de Sardenya

El pilot càntabre de Hyundai supera Neuville i Ogier en la seva segona participació mundialista de l'any

La classificació general s'estreny, tot i que el gal·lès Evans conserva el lideratge a falta de dues proves

jmexposito55362135 spanish driver dani sordo gestures from his  hyundai i20 cou201011165505

jmexposito55362135 spanish driver dani sordo gestures from his hyundai i20 cou201011165505 / MIGUEL MEDINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pilot càntabre Dani Sordo (Hyundai), al costat del seu copilot Carlos del Barrio, ha conquerit aquest diumenge el Ral·li d’Itàlia-Sardenyaon ja es va coronar l’any passat, per davant del duo que busca el títol del Mundial de Ral·lis (WRC), el belga Thierry Neuville (Hyundai) i el francès Sébastien Ogier (Toyota).

En la seva segona participació mundialista de l’any, el càntabre ha defensat el seu avantatge en l’última jornada del ral·li a l’illa italiana, disputat en terra i compost per tres etapes i 16 especials en total. Així, ha resistit a la pressió dels seus adversaris durant la disputa de les quatre últimes especials, administrant la renda amb la qual va completar dissabte la segona jornada.

Amb això, s’ha imposat en la sisena prova del campionat amb 5,1 segons d’avantatge sobre Neuville, i ha conquerit el seu tercer triomf en la seva carrera en el WRC. Precisament, el belga ha superat en un dramàtic tram final Ogier, que ha avantatjat en un segon per completar el doblet de Hyundai. Per la seva part, el gal·lès Elfyn Evans (Toyota) manté el lideratge de la general provisional a falta de dues cites per a la conclusió.

«Estic molt content i molt satisfet per aquesta victòria. El meu copilot, Carlos del Barrio, i jo ho hem donat absolutament tot aquest cap de setmana. L’equip ha fet també un treball perfecte, posant a les meves mans el millor material possible per complir l’objectiu amb què vam arribar fa uns dies a Sardenya, que no era cap altre que tornar a guanyar el ral·li. He disfrutat molt pilotant per aquests trams el Hyundai i20 Coupé WRC», va apuntar Sordo.

A més, el pilot càntabre va voler recordar la malaguanyada copilot Laura Salvo, morta dissabte en un accident mentre disputava un ral·li a Portugal. «Vull dedicar la victòria a Laura Salvo i a tota la seva família, a la qual envio tot el meu recolzament en aquests moments tan difícils», va concloure.

Classificació del Mundial de pilots:

1. Elfyn Evans (GB) 111 pts

2. Sébastien Ogier (FRA) 97

3. Thierry Neuville (BÈL) 87

4. Ott Tänak (EST) 83

5. Kalle Rovanperä (FIN) 70

6. Teemu Suninen (FIN) 44

7. Esapekka Lappi (FIN) 38

8. Dani Sordo (ESP) 26

9 Craig Breen (GBR) 25

10. Sébastien Loeb (FRA) 24

Classificació del Mundial de constructors:

1. Hyundai 208 pts

Notícies relacionades

2. Toyota 201

3. Ford M-Sport 117

Temes:

Dani Sordo