Primera femenina

El Barça exhibeix el seu poder en el primer clàssic amb un 0-4 a Madrid

Patri Guijarro va marcar per a l'equip de Lluís Cortés en la primera part, abans de sentenciar de la mà d'una gran Graham

MADRID, 04/10/2020.- La centrocampista del FC Barcelona Patri Guijarro (i), celebra con sus compañeras el gol marcado al Real Madrid durante el partido de la primera jornada de la Liga femenina de fútbol disputado este domingo en la Ciudad Deportiva de Valdebebas. EFE/Rodrigo Jiménez / Rodrigo Jiménez (EFE)

2
Alejandro García

Després de la llarga espera, la Primera Iberdrola va tenir ja en la primera jornada de la temporada l’estrena del clàssic del futbol espanyol. El Barça va començar a escriure la història amb una clara victòria, 0-4 i amb una superioritat manifesta en el joc, en l’estrena oficial de l’equip femení del Reial Madrid, hereu del CD Tacón.

Un gol de Patri Guijarro quedarà per a la història, va ser el primer d’un partit de clara superioritat del Barça, que va dominar gran part dels minuts fins que va sentenciar en la segona part.

Les de Lluís Cortés comencen la temporada de defensa del títol amb el liderat en la primera jornada. El Madrid, amb vuit dels nou fitxatges en l’alineació titular, haurà d’esperar per competir entre les aspirants al títol a la Lliga Iberdrola.

Superioritat constant

El partit havia començat amb un domini gairebé absolut del Barça, molt superior amb la pilota als peus i amb una intensitat en la pressió que va ofegar les blanques. La mobilitat constant d’Hermoso i Graham, afegida a la participació constant del centre del camp, li va donar a les catalanes la iniciativa i el primer gol.

El gol que feia justícia a l’exhibit va arribar després d’una combinació que estava sent recurrent en el partit, entre Alexia i Aitana, que va acabar amb un avantatge que Patri Guijarro va aprofitar sobre la línia de l’àrea per marcar amb un xut creuat.

Va ser l’únic que no va poder parar Misa Rodríguez, la més destacada d’un Madrid que va aprofitar els primers minuts, camí de la mitja hora, en els quals el Barça va relaxar una mica la pressió per combinar amb criteri i generar perill, fins a un gol anul·lat a Asllani per falta sobre Paños en l’àrea petita.

Ja amb el marcador a favor i després de l’ensurt del Madrid, les de Lluís Cortés van accelerar les seves passades i van promoure l’intercanvi constant de posicions, amb molta profunditat de les laterals, sobretot Marta Torrejón, i més ocasions, però no el segon gol.

Sentència

Després del descans, el Madrid va voler fer un pas endavant. Va proposar possessions més llargues i una aposta més ofensiva, però els espais a la seva rereguarda van augmentar. Abans que el partit caigués en un intercanvi de cops, les atacants del Barça van aparèixer en accions individuals i el segon gol va apagar les aspiracions madridistes.

Caroline Graham Hansen va trobar una mina en el flanc esquerre del Madrid i, des d’allà, va generar perill fins a provocar el segon gol, a pròpia porta a mig camí entre Babett i la seva portera en l’intent de desallotjament del centre de la noruega del Barça.

El partit va quedar reduït a una possessió impotent d’un Madrid gairebé entregat i els atacs de perill d’un Barça molt còmode, amb la quietud que atorga veure reflectida al marcador la superioritat mostrada en el joc.

Lieke Martens, moments després d’entrar al camp, va rematar un centre lateral per marcar el tercer gol i acabar de sentenciar el partit, abans que Alexia fes el quart i definitiu amb un toc sublim, després d’una altra jugada de Graham, per rematar ajustat al pal el centre lateral.