EL NOU CLÀSSIC OBRE LA LLIGA IBERDROLA

El Madrid femení: una aposta real

El conjunt de David Aznar deixa enrere el seu passat com a CD Tacón i arrenca la nova etapa amb la difícil tasca d'aturar el Barcelona

El seu primer partit serà contra l'equip blaugrana diumenge, inaugurant un nou clàssic

-2-real-madrid-c-f-realmadridfem-twitter

-2-real-madrid-c-f-realmadridfem-twitter

3
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

Se l’esperava amb ganes i l’acollida ha sigut grata. El Reial Madrid femení i tot i que la construcció del galàctic equip de la capital s’ha hagut de centrar en el talent nacional, la resposta de l’afició ha estat a l’altura de les expectatives. En tot just dos mesos s’han convertit en el club femení espanyol amb més interaccions a Twitter. I ara esperen el nou clàssic amb què començarà la Primera Iberdrola i amb la intenció de començar a dominar també amb la pilota als peus.

L’empresa no podia ser més difícil, però tampoc més mediàtica. L’última de les grans lligues femenines començarà amb magnificència. Reial Madrid-FC Barcelona (diumenge 13.30 h, TDP). O el que és el mateix, el projecte consolidat de Lluís Cortés davant el somni blanc de començar a conquistar el futbol femení.

L’arribada de l’equip de la capital ha sacsejat la Primera Iberdrola. Però a les de David Aznar, que ja van fer els seus primers passos amb l’escut del CD Tacón, encara els queda molt per fer. I per millorar. Perquè la passada campanya, encara sense la samarreta blanca com a carta de presentació, van demostrar il·lusió i van ser capaces d’incorporar estrelles de la talla de Kosovare Asllani, Sofia Jakobsson, Aurélie Kaci i Thaisa Moraes. Però en defensa no hi va haver cap equip més inestable que el seu. Van ser el conjunt més golejat de la competició i es van estrenar amb una sagnia de gols a l’Estadi Johan Cruyff.

Reforços darrere

La lliçó va ser clara: amb firmes galàctiques es ven però sense projecte no es venç. Per això, la direcció esportiva del Reial Madrid va posar fil a l’agulla i ha incorporat fins a nou futbolistes a un conjunt revitalitzat i que ha crescut en solidesa i joventut. De fet, quatre de les incorporacions són defenses i una altra és portera. L’objectiu és clar, tancar els forats de la primera campanya i presentar una candidatura al tron. El que l’Atlètic de Madrid i el FC Barcelona porten repartint-se durant les últimes campanyes.

Els noms del nou Reial Madrid són els de María Isabel a la porteria, Marta Corredera, Ivana Andrés, Kenti Robles i Claudia Florentino a la defensa, Teresa Abelleira al mig del camp i Marta Cardona i Olga Carmona a la recerca dels gols. Només una estrangera i cap futbolista procedent d’altres grans lligues. Perquè el talent nacional va sobrat de projecció i bé ho sap David Aznar, que comença a dotar la selecció espanyola de joventut blanca. La mateixa que al Reial Madrid es barreja amb l’experiència i veterania de les incorporacions de la passada campanya.  


Notícies relacionades

Perquè les noves no superen la mitjana dels 25 anys. Tot i que n’hi ha que arriben d’una contrastada trajectòria, com Kenti Robles, el fitxatge galàctic de la temporada. La mexicana va ser partícip de l’Espanyol que va guanyar la Copa de la Reina el 2010 i ha vestit l’elàstica del Barcelona i l’Atlètic de Madrid. Ara, la seva missió és convertir el Reial Madrid en un gegant del futbol femení continental.

Perquè el projecte blanc va més enllà de la Primera Iberdrola. L’objectiu és dominar i ser referent a Europa i el mirall no és cap altre que l’Olympique de Lió. El cinc vegades campió de la Champions va sorgir de l’absorció del FC Lió i va tardar només dues campanyes a guanyar la Lliga de Campions. Va ser una aposta decidida a la qual no li va faltar inversió. El mateix que vol construir Florentino Pérez. «Ha arribat el moment que s’afronti aquest nou desafiament i es construeixi un equip de futbol femení que sigui capaç de competir i del qual també ens puguem sentir orgullosos tots nosaltres», deia l’amo i senyor del Reial Madrid fa un any. El moment ja ha arribat, l’aposta blanca pel futbol femení ja no és només una cosa de màrqueting. Ara, Valdebebas la dirigeixen elles. 

Temes:

Reial Madrid