PEDERÀSTIA

21 entrenadors de patinatge artístic investigats a França per abusos a menors

La fiscalia amplia les indagacions després de les acusacions d'una medallista olímpica

undefined52135218 france s sarah abitbol  left  and stephane bernadis perform 200910172505

undefined52135218 france s sarah abitbol left and stephane bernadis perform 200910172505 / FRANCOIS MORI

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La fiscalia de París ha anunciat aquest dijous que amplia la seva investigació sobre presumptes violacions i agressions sexuals a una vintena d’entrenadors de patinatge artístic en les últimes dècades.

La investigació també tindrà com a objectiu identificar altres possibles víctimes o presumptes «abusadors a persones amb ascendent sobre menors», va dir la fiscalia.

El febrer passat, el ministeri públic va iniciar una investigació després que l’exmedallista olímpica Sarah Abitbol acusés en el llibre, «Un silenci tan llarg», el seu exentrenador, Gilles Beyer, d’haver-la violat diverses vegades entre el 1990 i el 1992, quan tenia entre 15 i 17 anys.

Després del testimoni d’Abitbol, el nombre d’alertes que van arribar al Ministeri d’Esports per abusos sexuals van pujar «a un ritme inquietant».

El ministeri d’Esports va iniciar llavors una investigació administrativa que va fer sortir a la llum sospites sobre 21 entrenadors de la Federació Francesa d’Esports de Gel, dels quals 12 van ser acusats d’agressions sexuals i assetjament, tres havien sigut condemnats per actes similars, i els altres set van rebre denúncies per violència física o verbal.

El ministeri va presentar el seu informe a la Justícia que ha decidit obrir una nova investigació.

Notícies relacionades

El cas va aixecar una onada de queixes al món esportiu i va portar la ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, a exigir la dimissió del president de la federació, Didier Gailhaguet, per no haver intervingut abans. El directiu va deixar el lloc dies més tard.

La investigació també va carregar contra la manera en què es dirigia la FFSG, amb «una forta concentració de poders que involucra només uns quants gerents», cosa que només podia «encoratjar una mena d’omertà sobre les sospites que es tenien sobre els entrenadors».