La final de l'ascens

El Girona s'omple de moral per pujar a Primera

Aquest dijous es disputa el primer partit amb l'Elx, que es va classificar per al ''play-off'' després de la polèmica del Fuenlabrada

segea54521142 graf2484  almeria  16 08 2020   los jugadores del girona cel200819161432

segea54521142 graf2484 almeria 16 08 2020 los jugadores del girona cel200819161432 / Carlos Barba

3
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

180 minuts, o 210 si és necessària una pròrroga, separen el Girona de la tornada a Primera Divisió. Els de Francisco semblen haver trobat la seva millor versió de la temporada «in extremis» i fins i tot tindran el factor camp a favor en l’eliminatòria definitiva davant l’Elx (sisè classificat a la Lliga regular). El primer assalt serà aquest dijous a les 22 hores (Movistar TV) a l’estadi Martínez Valero i l’assalt definitiu diumenge a la mateixa hora a Montilivi. L’última plaça que queda per designar a Primera Divisió es resoldrà alhora que el campió de la Champions.

L’Elx no serà l’únic enemic a batre. També ho serà el terreny de joc, en un pèssim estat que possiblement condicionarà el joc de precisió del Girona, sobretot en tres quartes parts de camp. «És cert que en l’últim partit contra el Saragossa la gespa no es veia en les millors condicions, però això és un problema per als dos equips. Ells també tenen jugadors amb bon tracte amb la pilota a qui els perjudicarà el camp. La clau és adaptar-se a l’escenari i, per descomptat, a totes les situacions de partit», va apuntar Francisco.

Els precedents

Els precedents, a més, tampoc afavoreixen els blanc-i-vermells, que aquesta temporada han perdut els dos partits davant els il·licitans (0-2 a Montilivi i 1-0 al Martínez Valero) amb grans actuacions del porter Edgar Badía. «Allò de la Lliga queda enrere i ara és un partit diferent. També vam perdre en la primera volta contra el Cadis, el Saragossa i l’Almeria i en els últims partits els hem guanyat».

El tècnic del Girona rebutja també de ple el paper de favorits: «Hem de pensar que els dos equips som de Segona A, que tots els jugadors són de Segona A, que l’eliminatòria està al 50% i que per superar-la hem de donar el 100%», va afirmar.

Amb la moral pels núvols

Els dos equips arriben al duel definitiu amb la moral pels núvols. El Girona ho fa amb les piles carregades d’energia després d’eliminar de manera molt solvent l’Almeria amb una doble i incontestable victòria. I l’Elx, amb el plus addicional d’haver-se colat de retruc (la derrota del Fuenlabrada a Riazor en el temps afegit li va donar la sisena plaça quan els de Pacheta ja tenien les maletes preparades per començar les vacances) i després de deixar fora de combat el Saragossa en una eliminatòria resolta pel veteraníssim Nino (0-0 en el Martínez Valero i 0-1 a la Romareda), un davanter que ja ha complert els 40 i que també ha celebrat dos ascensos a primera a Montilivi: amb el Tenerife en la penúltima jornada de Lliga regular (2008/09) i amb l’Osasuna en el ‘play-off’ (2015/16).

El principal dubte que haurà de resoldre Francisco serà en el lateral esquerre. Mojica és baixa per lesió (no ha entrat en la convocatòria) i el seu recanvi natural, Brian Oliván, també està lesionat. A Almeria, el tècnic va resoldre el problema quan el colombià es va fer mal situant Maffeo  en el lateral esquerre. La bona notícia és que Aday, candidat a ocupar aquesta plaça al carril esquerrà, ha entrat en la llista. «Veurem quina solució prenem al final. També vam tenir fa unes setmanes aquest mateix problema a la dreta amb les lesions de Maffeo i Calavera i el jugador que els va suplir ho va fer a la perfecció». A l’Elx, la principal baixa és la d’un dels seus golejadors, Jonathas, per sanció.

Motivats

Notícies relacionades

El tècnic del Girona afirma que veu tota la plantilla molt ficada en l’eliminatòria final que té el premi de l’ascens. «Els veig concentrats i sobretot molt compromesos», va indicar. «Hem estudiat el partit i el rival i sabem el que hem de fer, amb i sense pilota. Sabem que l’Elx és un equip que si se sent a gust et pot dominar i intentarem que això no passi. Ells tenen bons jugadors, són ordenats a l’hora de replegar, s’han adaptat a diferents dibuixos perquè tenen futbolistes molt versàtils i una plantilla profunda i equilibrada. Del rival em preocupa tot, però també tenim molt clar que nosaltres tenim també les nostres armes i que depenem de nosaltres».

 

Temes:

Girona FC