LA RESSACA DE LA CHAMPIONS

Repensar el City, el nou repte de Guardiola

L'equip de Manchester encara un rejoveniment de la plantilla després de la patacada davant el Lió

Apuntalar la defensa, un davanter i tapar el buit que deixa la marxa de David Silva són els objectius

jmexposito54508237 lisbon  portugal   15 08 2020   headcoach pep guardiola of m200816195336

jmexposito54508237 lisbon portugal 15 08 2020 headcoach pep guardiola of m200816195336 / Miguel A Lopes POOL

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

‘Today was gonna be the day, but they’ll never throw it back to you [Avui havia de ser el dia, però mai te’l tornaran]’, cantava a ‘Wonderwall’ Oasis. Aquest any havia de ser l’any, però tampoc hi haurà Champions per al Manchester City ni per a Pep Guardiola, ni per a David Silva, que deixa el club sense la merescuda ‘orelluda’. El del canari és només un dels forats que Guardiola haurà de tapar en un estiu atípic i complicat per abordar remodelacions. 

Potser sona excessiu parlar de reconstrucció en un club que ha gastat 778 milions en les últimes quatre temporades, però Guardiola té feina. D’entrada, per aixecar l’ànim de l’entitat, que va veure escapar-se la lliga ben aviat, va quedar fora de la final de la FA Cup a mans de l’Arsenal ¡de Mikel Arteta! i que en la Champions, en la qual tenien dipositades totes les esperances (sobretot després de fer fora el Madrid), no va passar de quarts (com en els tres anys anteriors), eliminat per un equip d’una «lliga de grangers», com va tuitejar amb ironia Kylian Mbappé.

«Els anys passen però els resultats són els mateixos», va assenyalar amb amargor Kevin de Bruyne després de la derrota contra el Lió, que va deixar molt tocat el seu entrenador. El tècnic català, criticat per no ser fidel al seu estil dissabte, també estava convençut que, aquesta vegada sí, podia guanyar la Champions sense Messi.

En la que serà la seva cinquena temporada al capdavant del City, més del que va ser al Camp Nou (4) i a Munic (3), Guardiola ja té tancats dos reforços. El valencianista de 20 anys Ferran Torres (23 milions més 12 variables) mirarà de fer oblidar un Leroy Sané que va desfer el camí del seu tècnic i se’n va al Bayern. El central holandès del Bournemouth Nathan Aké, 25 anys i 45 milions, haurà d’apuntalar una defensa en dubte.

El cas Eric García

L’aposta pels tres centrals no va sortir bé a Lisboa, ni té aparences de repetir-se. Fernandinho, migcampista reconvertit als seus 35 anys, no és el central del futur del City. Potser tampoc Eric García (19), que, com el mateix Guardiola, acaba contracte en un any i es nega a renovar, en el seu cas pensant en la  tornada al Camp Nou (molts esperaven un càstig en forma de suplència). 

Si amb tot Stones Otamendi es van quedar a la banqueta en un duel vital queda clar que són transferibles. Kalidou Koulibaly, senegalès del Nàpols, està en el radar d’un City que fa unes setmanes va esquivar la sanció de la UEFA per incomplir el ‘fair-play’ financer.

Notícies relacionades

Però el trencaclosques també està en l’atac. «La Champions no permet errors i els hem comès en les dues àrees», va analitzar Guardiola després de l’1-3. Sense Agüero, lesionat i en el tram final de la seva carrera als 32 anys, Gabriel Jesús no va ser l’heroi que va tombar el Madrid i Raheem Sterling encara no s’explica com va poder enviar als núvols el 2-2. No serà fàcil trobar un davanter de nivell en aquest mercat, però segur que està en les notes de Txiki Begiristain.

I després hi ha David Silva. Nomenat millor espanyol en la història de la Premier, el canari deixa un buit que Bernardo Silva no ha omplert aquest any i que sembla destinat a l’imberbe Phil Foden (20 anys), tot i que de titular contra el Madrid va passar a no jugar un minut contra el Lió. El ‘Daily Mirror’ fantasiejava aquest diumenge amb el sí de Messi a jugar a l’Etihad.  'Maybe you’re gonna be the one that saves me', cantaba Oasis. ‘Potser tu seràs qui em salvi’. Més que un oasi, sembla un miratge.